Wat is leuk om te krijgen als nieuwe moeder? Maak haar dag!

Als nieuwe moeder wil je natuurlijk goed verwend worden en in het zonnetje gezet worden. Het is dan ook leuk om cadeaus te krijgen die speciaal voor jou bedoeld zijn. Maar wat zijn nu leuke cadeaus om te krijgen als nieuwe moeder? In dit artikel geven we je een aantal ideeën.

Een leuk cadeau om te krijgen als nieuwe moeder is bijvoorbeeld een verwensetje. Na de zwangerschap en bevalling kan je wel wat extra liefde gebruiken (klik hier als je op zoek bent naar kraamcadeaus voor de pasgeboren dochter). Denk bijvoorbeeld aan een tegoedbon voor een massage, pedicure of een dagje wellness. Maar ook kleding, een mooi boek of lekker eten kunnen ervoor zorgen dat je je weer helemaal opgeladen voelt.

Een ander leuk cadeau om te krijgen als nieuwe moeder is iets wat je zelf niet zo snel zou kopen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi sieraad, een luxe verzorgingsproduct of een mooi dameshorloge. Op die manier word je extra verrast en kun je jezelf eens goed verwennen.

Praktische cadeau-ideeën

Als nieuwe moeder kun je wel wat praktische cadeaus gebruiken. Hieronder hebben we een aantal cadeau-ideeën voor je op een rijtje gezet die je het leven een stuk makkelijker maken.

Comfortabele kleding

Comfortabele kleding is een must-have voor nieuwe moeders. Denk hierbij aan kleding die makkelijk aan- en uit te trekken is, zoals een joggingbroek of een zachte sweater. Ook kleding die geschikt is om in te borstvoeden is een goed idee. Een cadeaubon voor een winkel met comfortabele kleding is ook altijd welkom.

Borstvoedingsaccessoires

Als je borstvoeding geeft, zijn borstvoedingsaccessoires onmisbaar. Denk hierbij aan borstkompressen, borstkolven en voedingskussens. Een cadeaubon voor een winkel met borstvoedingsaccessoires is ook een goed idee.

Babydragers

Een babydrager is een handig cadeau voor nieuwe moeders. Hiermee kun je je baby dicht bij je dragen terwijl je je handen vrij hebt. Er zijn verschillende soorten babydragers, zoals draagdoeken en draagzakken. Het is belangrijk om een babydrager te kiezen die bij jou en je baby past.

Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten zijn altijd welkom als cadeau voor nieuwe moeders. Denk hierbij aan producten voor de baby, zoals luiers, babydoekjes en babyshampoo. Maar ook producten voor de moeder, zoals verzorgende crèmes en badproducten, zijn een goed idee. Een cadeaubon voor een winkel met verzorgingsproducten is ook een optie.

Emotionele cadeau-ideeën

Als nieuwe moeder kan het soms lastig zijn om de juiste cadeaus te krijgen. Je wilt iets dat zowel praktisch als emotioneel waardevol is. Hieronder vind je een aantal ideeën voor cadeaus die zeker in de smaak zullen vallen. (zoek je juist iets voor de vader? Lees dan dit artikel)

Fotoboeken en -albums

Een fotoboek of -album is een geweldig cadeau om herinneringen vast te leggen. Je kunt er foto’s van de zwangerschap, de geboorte en de eerste maanden van je baby in bewaren. Het is een blijvende herinnering waar je nog jarenlang van kunt genieten.

 • Maak een fotoboek van de zwangerschapsshoot
 • Een album met de eerste foto’s van je baby
 • Een gepersonaliseerd fotoboek met de naam van je baby

Sieraden

Een sieraad is een prachtig cadeau dat je altijd bij je kunt dragen. Het kan een emotionele waarde hebben, bijvoorbeeld als het een erfstuk is of als het een speciale betekenis heeft. Hieronder vind je een aantal ideeën:

 • Een ketting met de initialen van je baby
 • Een armband met de geboortedatum van je baby
 • Een ring met de naam van je baby

Spa- en wellnessbehandelingen

Als nieuwe moeder verdien je het om even te ontspannen en tot rust te komen. Een cadeaubon voor een spa- of wellnessbehandeling is dan ook een geweldig cadeau. Hieronder vind je een aantal ideeën:

 • Een massage
 • Een gezichtsbehandeling
 • Een pedicure of manicure

Tijdschriftenabonnementen

Als nieuwe moeder heb je niet altijd tijd om een boek te lezen, maar een tijdschrift kun je makkelijk even oppakken en wegleggen. Een abonnement op een tijdschrift is dan ook een geweldig cadeau. Hieronder vind je een aantal ideeën:

 • Een abonnement op een tijdschrift over ouderschap
 • Een abonnement op een tijdschrift over gezondheid
 • Een abonnement op een tijdschrift over lifestyle

Cadeau-ideeën om te delen met anderen

Maaltijdbezorging

Als nieuwe moeder heb je waarschijnlijk weinig tijd om te koken. Een geweldig cadeau-idee is om maaltijdbezorging te regelen voor de nieuwe moeder. Dit kan variëren van een maaltijdset van een lokale chef-kok tot een abonnement op een maaltijdbezorgingsdienst. Dit is een geweldige manier om de nieuwe moeder te ontlasten en haar te helpen tijd te besparen.

Babysitdiensten

Een andere geweldige manier om een nieuwe moeder te helpen, is door het regelen van babysitdiensten. Dit kan variëren van het regelen van een professionele babysitter tot het bieden van je eigen diensten als babysitter. Het is een geweldig cadeau-idee omdat het de nieuwe moeder de kans geeft om even tijd voor zichzelf te nemen en te ontspannen.

Cadeaubonnen voor activiteiten met vrienden of familie

Een cadeaubon voor een activiteit met vrienden of familie is een geweldig cadeau-idee voor een nieuwe moeder. Dit kan variëren van een kaartje voor een film tot een dagje uit met vrienden of familie. Het is een geweldige manier om de nieuwe moeder te helpen zich te ontspannen en te genieten van tijd met dierbaren.

Gezinsfotografie

Een andere geweldige manier om een nieuwe moeder te helpen, is door het regelen van een gezinsfotoshoot. Dit is een geweldig cadeau-idee omdat het de nieuwe moeder de kans geeft om mooie herinneringen te creëren met haar gezin. Het is ook een geweldige manier om de nieuwe moeder te helpen ontspannen en te genieten van de tijd met haar gezin.

Alle bovenstaande opties zijn natuurlijk fantastisch om te geven. Ik kan me nu alleen wel voorstellen dat het wat duizelt en zeker qua kosten. wil je weten wat een “juist” bedrag is om uit te geven? Lees dan het artikel: Hoeveel geld geef je uit aan een kraamcadeau.

Op de hoogte blijven van de beste cadeaus op ieder moment?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief