cadeau kind 2 jaar

Hiep, hiep hoera! de kleine man of het kleine meisje is nu alweer 2 jaar oud en dat moet natuurlijk gevierd worden met een leuk cadeau. Maar wat geef je hem of haar (of de ouders) cadeau? Wij hebben de leukste cadeautips en originele cadeaus voor je op een rijtje gezet. Is het kind waar je een cadeau voor wilt kopen helemaal verzot op Duplo? Dan hebben wij daar precies de juiste sets voor uitgekozen. Of misschien is hij of zij wel gek op knufels? Dan is een van de leuke knuffels die we hebben uitgekozen vast een supercadeau. Met onze leuke cadeau ideeën kun je eigenlijk de plank niet mis slaan. Waar wacht je nog op? Scroll naar onderen voor de leukste cadeau inspiratie.

Cadeaus kind 2 jaar

1. Duplo

Duplo is een geweldig cadeau voor een kind van 2 jaar. Iedere peuter vind dat bijna we leuk. Het is kleurrijk, duurzaam en het bevordert de creativiteit en motoriek van het kind. Met Duplo kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten en hun eigen constructies bouwen. Van de grootste toren op elkaar stapelen tot aan kastelen bouwen. Het speelgoed is bovendien veilig en geschikt voor kleine kinderhandjes. Duplo is beschikbaar in allerlei verschillende thema’s, zoals dieren, voertuigen en sprookjesfiguren, dus er is voor elk kind wel een set te vinden die past bij zijn of haar interesses.

2. Balansborden

Een balansbord is een fantastisch behoort zeker tot de originele cadeaus voor een kind van 2 jaar oud. Dit soort speelgoed is niet alleen leuk speelgoed, maar het bevordert ook de ontwikkeling van de balans, coördinatie en motorische vaardigheden van het kind. Het balansbord kan op verschillende manieren worden gebruikt, zoals staan, wiebelen en zelfs zitten. Het is een veilig en duurzaam speelgoed dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Bovendien is het een leuke manier om het kind actief en bezig te houden terwijl ze leren spelen en hun lichaam ontdekken.

3. Voorleesboekjes

Voor een kind van 2 jaar oud is een voorleesboekje altijd een super cadeau dat de verbeelding en taalvaardigheid kan stimuleren. Kies voor boekjes met korte verhalen en grote, kleurrijke afbeeldingen die de aandacht van het kind kunnen trekken. Het is ook leuk om te kiezen voor boeken met bekende karakters waar het kind misschien al van houdt, zoals Nijntje of Dikkie Dik. Verhalen die gaan over emoties, dieren of dagelijkse activiteiten kunnen ook goed aansluiten bij de belevingswereld van een kind van 2 jaar oud. Het is weer eens iets anders dan puur speelgoed kopen, en je weet zeker dat zowel de ouders als het kind hier ontzettend gelukkig mee gaan zijn!

5. Water & zandspeelgoed

Met water en zandspeelgoed kan je kind urenlang buiten plezier hebben en zijn of haar creativiteit ontwikkelen. Het spelen met zand en water stimuleert de fijne motoriek en verbeeldingskracht van je kind. Denk bijvoorbeeld aan emmertjes, schepjes, vormpjes en gieters voor het maken van zandkastelen, en watermolens, bootjes en trechters voor het creëren van waterstromen. Zandspeelgoed kan ook binnen worden gebruikt met speciaal zand dat niet uitdroogt en niet plakt. Het feit dat hij of zij op haar tweede verjaardag met water mag spelen (en misschien de ouders wel nat kan maken) is natuurlijk extra leuk!

6. Spelletjes

Spelletjes zijn niet alleen leuk verjaardagscadeau, maar ook nog eens leerzaam! Voor een kind van 2 zijn er veel verschillende spelletjes die geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan memory, domino of een kleurenspel. Deze spellen zijn niet alleen goed voor de ontwikkeling van het geheugen, maar ook voor het leren herkennen en benoemen van kleuren en vormen(en gewoon heel leuk om te doen). Ook is het samen spelen van een spel een goede manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen en samenwerking te stimuleren. Kies een spel dat past bij de interesse en vaardigheden van het kind en beleef samen veel speelplezier!

7. Houten speelgoed

Denk aan bouw- en stapelblokken, houten puzzels of een houten treinset. Het materiaal is duurzaam en voelt aangenaam aan, wat bijdraagt aan een fijne speelervaring. Bovendien heeft houten speelgoed vaak geen licht- of geluidseffecten, waardoor het kind zelf actief moet zijn en niet alleen passief consumeert.

8. Knuffels

Een zachte knuffel is altijd een geweldige cadeau-optie voor een kind van 2 jaar. Het is een trouwe metgezel en biedt troost en gezelschap. Kies voor een knuffel die veilig is voor kinderen van deze leeftijd, zonder losse onderdelen die kunnen worden ingeslikt. Een knuffel met verschillende texturen en kleuren zal de zintuigen van het kind prikkelen en hem of haar helpen bij het ontwikkelen van gevoel voor tactiele en visuele perceptie. Het is een cadeau dat zeker gewaardeerd zal worden!

9. Speelgoed van Vtech


VTech heeft een uitgebreid assortiment educatief speelgoed voor kinderen vanaf 2 jaar. Zo is er bijvoorbeeld de KidiFluffies, een pluche knuffel die interactief is en liedjes zingt. Daarnaast heeft VTech leuke spellen zoals de Zoef Zoef Dieren Avonturenpaden en de Toet Toet Auto’s Garage. Al het speelgoed is speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling van het kind te stimuleren op een speelse en educatieve manier.

10. Loop- & duwspeelgoed

Loop- en duwspeelgoed is erg leuk voor een 2-jarig kind. Daarnaast is het ook leerzaam en bevordert het de motorische ontwikkeling van het kind. Loopwagens, duwwagens en loopfietsjes zijn enkele voorbeelden van loop- en duwspeelgoed die je als cadeau zou kunnen geven. Het geeft het kind de kans om zelf te lopen en bewegen terwijl ze hun evenwicht oefenen. Het is ook goed voor hun zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Kies voor stevig en veilig materiaal zodat het speelgoed tegen een stootje kan en geschikt is voor gebruik zowel binnen als buiten.

Vingerverf

Met vingerverf kunnen kinderen van twee jaar heerlijk creatief zijn en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Het is een uitstekende manier om de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen en hen te helpen kleuren en vormen te herkennen. Vingerverf is gemakkelijk afwasbaar en veilig om te gebruiken, en met de juiste instructies kunnen kinderen er urenlang plezier aan beleven. Bovendien is het een perfecte activiteit om samen met je kind te doen zodat je samen lekker kunt kliederen!

Wat geef je een kind van 2 jaar?

Wat je een kind van 2 jaar geeft hangt op dit moment nog niet zo heel erg af van zijn of haar voorkeuren (hobbies en interesses). Deze zijn er vaak namelijk nog niet. Wel kun je rekening houden met het feit dat kinderen graag gestimuleerd worden en graag dingen ontdekken dat maakt dat bijvoorbeeld praktische cadeaus heel goed zouden kunnen zijn. Om je te helpen in je zoektocht naar leuke cadeautjes hebben wij hieronder vanalles uiteen gezet. Van kleurrijk speelgoed tot zandspeelgoed en vingerverf waar hij of zij met vrolijke vriendjes uren zoet mee kan zijn. Zo is er voor ieder kind iets leuks!