Cadeaus voor meisjes van 10 jaar

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een 10-jarig meisje? Dan ben je hier op het juiste adres! Of het nu gaat om een verjaardagscadeau, een cadeautje voor de Sint, Kerst, of Pasen of zomaar omdat je haar zo leuk vind, je vind het hier zeker weten. Op deze pagina vind je 56 cadeau ideeën die je kunnen helpen bij het uitkiezen van het perfecte cadeau.

De beste cadeaus voor een 10 jarig meisjes

Een meisje van 10 verras je natuurlijk niet zomaar meer. Ze heeft al heel wat ervaring met het in het ontvangst nemen van cadeautjes, en jij wil natuurlijk met iets fantastisch aankomen. Hieronder nog wat extra tips over kinderen van 10 jaar die je wellicht goed kunt gebruiken.

  1. Een meisje van 10 zit in groep 5 of 6
  2. Ontwikkeld snel steeds meer sociale vaardigheden
  3. Gaat eigen interesses en hobby’s ontwikkelen

Zo, nu ben je zeker klaar om hieronder het meest fantastische cadeau uit te kiezen!

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 10 jaar

Cadeaus meisjes 10 jaar

1. Digitale kindercamera’s

Ben je er heilig van overtuigd dat de kleine meid de nieuwe Anton Corbijn kan worden? Dan is een digitale kindercamera echt wat voor haar. Met zo’n camera kan ze de eerste stappen nemen richting fotografie en zich helemaal onderdompelen in deze wondere wereld. Naast dat het heel leerzaam kan zijn, is het natuurlijk ook gewoon fantastisch om met gekke bekken op de foto te staan met een paar vriendinnen. In beide gevallen komt er in ieder geval iets moois van!

2. Boeken

Doet ze niets anders dan boeken lezen? Dan is een boek natuurlijk het perfecte cadeau. Een kind van 10 kan vaak al aardig zelfstandig lezen. Wel is het handig om met de ouders contact te hebben over welk niveau ze op dit moment heeft. Zo weet je zeker dat je met het juiste boek aan komt. Misschien is ze al helemaal fan van een bepaalde boekenreeks of houdt ze van bepaalde genres boeken. Met die informatie in het achterhoofd kun je ervoor zorgen dat ze een boek krijgt dat fantastisch bij haar past.

3. Items van Topmodel

Laat haar zich wanen in een wereld vol van glitter & glamour. Van tassen, etuis en TOPModel kleurboeken tot aan beautyproducten en sieraden.

4. Make-up sets

Meisjes van 10 jaar gaan zo langerzamerhand al richting de pubertijd. Eigen ideeën, eigen willetjes, er op een bepaalde manier uit willen zien, het hoort er allemaal bij. Zeker make-up hoort daar ook bij! Hiermee kunnen ze zich onderscheiden en laten zien we ze zijn. Het kan zelfs een gevoel van vertrouwen en volwassenheid geven. Een topcadeau dus voor een meisje van 10! Van makeup tot nagellak, je kunt er eigenlijk niet mis mee gaan.

5. Muziekinstrumenten

Lekker rammen op een gitaar, of drumstel of Vader Jacob leren op de keyboard. Heerlijk om muzikaal bezig te zijn. Zelf vond ik het altijd ontzettend leuk om op de gitaar te pingelen en bij m’n 2 kinderen zie ik dat nu ook weer terug. Voor veel mensen (en dus ook zeker voor kinderen) kan muziek een ontzettend goede uitlaadklep zijn. Wel even overleggen met de buren voor praktische oefentijden.

6. Spelletjes voor meisjes 9-10 jaar

Spelletjes spelen staat garant voor een rollercoaster aan emoties. Als je wint is het fantastisch, als je verliest storm je zomaar boos naar je kamer. Ondanks dat dat soms voorkomt (het stormen naar de kamer) is het in het algemeen gewoon heel leuk om spelletjes met elkaar te spelen. Met vriendinnen of gewoon met het gezin. Heerlijk op een koude zondagmiddag als je lekker samen warm binnen zit!

7. Knutselspullen

Knutselen is voor veel meiden een leuke bezigheid. Of ze nu armbandjes maken, een sieradendoosje versieren, of met een tattooset eigen tattoos maken, er is altijd wel iets wat ze leuk vind om te doen. Let er wel op dat er genoeg uitdaging in zit en ze haar creativiteit erin los kan laten.

8. Kook- & bakboeken voor kinderen

Koken en bakken zijn om veel redenen fantastisch om te doen voor kinderen. Zo leren ze o.a. creatief te zijn, leren ze iet over voeding en halen ze er ontzettend veel voldoening uit als de baksels geen misbaksels blijken te zijn en ook nog eens heerlijk smaken! Naast dat het een educatief iets kan zijn, is het natuurlijk ook hartstikke gezellig om samen met je kind te koken of bakken.

9. Buitenspelen

We zitten met z’n allen heel veel achter een scherm en kinderen zijn hier helaas geen uitzondering op. Daarom is het ook zo goed om ze af en toe lekker buiten te laten spelen. Meiden van 10 jaar zijn echt nog niet te oud om uren buiten te spelen (misschien zijn we daar eigenlijk nooit te oud voor). Met onderstaande cadeaus doe je ze zeker weten nog een plezier!

10. Freek Vonk cadeaus

Freek Vonk, persoonlijk vind ik ‘m een geweldenaar en ik snap heel goed dat veel mensen in de ban raken van hem en de dieren (en prachtige uitzichten) die hij allemaal laat zien in zijn programma’s. Is de kleine meid helemaal verzot op de programma’s van Freek Vonk? Dan is het Freek dierenboek, vriendenboek of het PlayStation 5 spel van Freek Vonk natuurlijk het meest leuke cadeau om te krijgen.