Cadeaus voor een jongen van 12 jaar

Hiep, hiep hoera! Gefeliciteerd! De magische leeftijd van 12 jaar is bereikt en dat betekent in veel gevallen dat hij naar de middelbare school gaat (en in de pubertijd raakt). Een spannende maar vooral ook leuke tijd. Genoeg inspiratie dus zou je zeggen voor een leuk cadeau voor zijn verjaardag. Maar wat geef je dan precies? Geen paniek, wij helpen je hier graag aan het perfecte cadeau voor een 12-jarige jongen.

De beste cadeaus voor een jongen van 12 jaar

De beste cadeaus voor een 12 jarige jongen (of eigenlijk iedere jongen van welke leeftijd dan ook), zijn cadeaus die aansluiten bij zijn leeftijd, interesses en hobbies. Omdat dit nogal ver uit elkaar kan lopen, hebben we hieronder de meest leuke en uiteenlopende cadeaus neergezet. Zo is er, ongeacht waar het kind van houdt, altijd iets leuks om te geven!

Cadeaus jongens 12 jaar

1. Bouwsets

Bouwsets zijn een fantastisch cadeau voor jongens van 12 jaar oud die geïnteresseerd zijn in STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Met Construct & Create sets zoals de Hydraulic Cyborg-Hand, of de 5 in 1 Mechanical Coding Robot, kunnen kinderen hun creativiteit en technische vaardigheden ontwikkelen. Voor de jonge wetenschapper is er de BUKI Scheikunde experimenten set. En voor degenen die van auto’s houden, is er de 4×4 Salt Water Fuel Cell Engine Auto Bouwkit, die wordt aangedreven door zout water.

2. Lego

Lego blijft een favoriet bij kinderen van alle leeftijden, en ook voor 12-jarigen zijn er talloze leuke sets beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Lego Technic sets waarbij ze voertuigen en machines kunnen bouwen met complexere functies en bewegingen, of Lego Creator Expert sets waarbij ze prachtige gebouwen en voertuigen kunnen bouwen met een hogere moeilijkheidsgraad.

3. Draadloze koptelefoons


Een draadloze koptelefoon is een heerlijk cadeau voor een kind van 12 jaar dat graag muziek luistert, games speelt, zich concetreert met muziek voor zijn huiswerk of video’s kijkt. Met een draadloze koptelefoon heeft hij de vrijheid om te bewegen zonder dat hij vastzit aan een snoer. Kies voor een model met een lange batterijduur en goede geluidskwaliteit, zodat hij er optimaal van kan genieten.

4. Gaming muizen

Voor een kind dat graag uren spendeert aan spelletjes op de computer, is een goede gaming muis een onmisbaar accessoire. Met een snelle reactietijd, programmeerbare knoppen en een comfortabele grip, kan een gaming muis de gameplay-ervaring aanzienlijk verbeteren. Er zijn veel opties beschikbaar, afhankelijk van de voorkeuren van het kind, zoals bedrade of draadloze muizen en muizen met instelbare gewichten.

5. Schooltassen

Zoals eerder genoemd, gaat hij waarschijnlijk naar de middelbare school en is een goede schooltas dus ook essentieel. Kies een tas die past bij de persoonlijke stijl en voorkeuren van het kind, en die tegelijkertijd voldoende ruimte biedt voor alle schoolspullen. Denk aan vakken voor een laptop, boeken, lunch en andere benodigdheden. Kies voor een tas met een stevig materiaal, verstelbare banden en extra ondersteuning in de rug om de belasting te verminderen.

6. Draadloze speakers

Een draadloze speaker is een heel leuk cadeau voor een kind van 12 jaar oud (en waarschijnlijk ook iets waar veel mensen niet aan denken). Het geeft hem de mogelijkheid om z’n favoriete muziek draadloos af te spelen vanaf een smartphone of tablet. Er zijn verschillende opties beschikbaar. Kies er een met een goede batterijduur en geluidskwaliteit en zorg ervoor dat het apparaat gemakkelijk te koppelen is met verschillende apparaten via Bluetooth of WiFi. Zo kan het kind zijn favoriete muziek delen met vrienden en familie, waar en wanneer hij maar wil.

7. Drones


Een drone is een fenomenaal cadeau voor kinderen die geïnteresseerd zijn in technologie en luchtvaart. Voor een kind van 12 jaar zijn er verschillende opties beschikbaar, variërend van eenvoudige beginnersmodellen tot geavanceerde drones met HD-camera’s en stunts. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het kind verantwoordelijk is en de veiligheidsinstructies volgt. Ongelukken zitten namelijk in een klein hoekje en je wil toch graag dat er veilig met de drone om wordt gegaan.

8. Spellen

Verras een 12-jarig kind met een leuk bordspel! The Floor is Lava is een actief en uitdagend spel waarbij spelers moeten springen van meubels om de grond te vermijden. Beverbende en Regenwormen Dobbelspel zijn leuke en makkelijk te leren dobbelspellen die geschikt zijn voor het hele gezin. Deze, en de andere spellen die hieronder staan, zorgen gegarandeert voor een gezellige tijd met zijn vrienden of gewoon lekker met het gezin.

9. Muziekinstrumenten & DJ gear

Voor een kind van 12 dat van muziek houdt, is er niets beters dan een muziekinstrument of DJ gear als cadeau. Een gitaar, keyboard of drumstel is altijd een goede keuze. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in DJ’en, is een DJ-controller of een draaitafel een geweldige optie. Met deze cadeaus kan je kind zijn muzikale vaardigheden verbeteren en creativiteit uiten.

Leesboeken

Een goed boek is altijd een leuk cadeau voor een kind van 12 jaar. Kies bijvoorbeeld voor een avontuurlijk boek, een spannende thriller of een fantasierijk verhaal. Er zijn talloze boeken geschikt voor deze leeftijdsgroep, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Laat je inspireren door de nieuwste bestsellers, klassiekers of de favoriete genres van het kind. Zo zorg je voor een persoonlijk en waardevol cadeau.