Cadeaus voor meisjes van 8 jaar

Gefeliciteerd (of bijna gefeliciteerd)! Je bent hier omdat je eigen dochter, nichtje, of kleinkind alweer 8 jaar is geworden of bijna wordt! Wat gaat de tijd toch snel (af en toe iets te snel als je het mij vraagt). Daar hoort natuurlijk een heel mooi cadeau bij! Maar goed, wat geef je aan een meisje van 8 jaar?

We hebben op deze pagina verschillende mooie cadeaus uiteen gezet zodat er voor ieder meisje iets bij zit wat ze echt heel leuk vindt. Van make-up sets, skeelers & boeken tot aan kindercamera’s, kinderfietsen en prachtige jurken om zichzelf in te verkleden!

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 8 jaar

De beste cadeaus voor een 8 jarig meisjes

Cadeaus meisjes 8 jaar

De beste cadeaus zijn cadeaus waar het kind echt wat aan heeft en plezier aan zal beleven. Hieronder hebben we daarom naast enkel cadeaus, ook een opsomming gemaakt die in z’n algemeen betrekking heeft tot een meisje van 8. We hopen natuurlijk dat je met onderstaande informatie het perfecte cadeau voor je dochter, kleinkind of nichtje kunt vinden!

Een meisje van 8: 

  • Zit in principe in groep 4 of 5
  • Kent de tafels 1 t/m 10 redelijk uit haar hoofd
  • Begint zelfbewust te worden 
  • Kan je verrassen met een bijzonder scherpe opmerking

Dus waar wacht je nog op? Bekijk de leukste cadeaus hieronder!

1. Digitale kindercamera’s

Kindercamera’s zijn een geweldige manier om kostbare herinneringen vast te leggen. Ze geven een 8-jarig meisje de kans om de wereld op haar manier te verkennen en te documenteren. Ze kunnen foto’s maken van hun avonturen, zodat ze later aan hun vrienden kunnen laten zien wat ze hebben meegemaakt. Kindercamera’s geven kinderen ook de mogelijkheid om creatief bezig te zijn en hun verbeelding aan het werk te zetten. Een kindercamera is dus echt een geweldig cadeau voor elk 8-jarig meisje!

2. Zelflees- en voorleesboeken

Voorleesboekjes zijn een fantastisch cadeau voor 8-jarige meisjes. Mijn zoon heeft nu dezelfde leeftijd en hij geniet ze enorm van het ontdekken van nieuwe verhalen en personages. Het is een persoonlijke manier om de wereld op een kleine schaal kennis te laten maken met verhalen die je samen kunt delen. Voorleesboekjes zijn een geweldig cadeau dat herinneringen zal creëren voor het leven. Zowel voor het kind als voor de ouders.

3. Skeelers

Heb je zelf vroeger ook een fantastisch gevoel van vrijheid ervaren toen je skeelers onderbond en de buurt ging verkennen? Dat gun je het kleine meisje toch ook? Heerlijk de wereld ontdekken en sporten tegelijkertijd. Daar zijn skeelers ideaal voor. Hieronder een aantal opties die ook nog eens verstelbaar zijn in maat zodat ze er langer plezier van zal hebben.

4. Make-up sets

Kinderen nemen veel dingen over van hun ouders. Het is dan ook niet gek dat dochters vaak beginnen over make-up als ze hun moeder bezig zien zichzelf op te maken. Samen lekker makeuppen staat in ieder geval garant voor plezier en mooie herinneringen!

5. Kinderfietsen

Fietsen geeft kinderen het gevoel van vrijheid. Ze kunnen gaan en staan waar ze willen, ze kunnen eindelijk lekker zelf meefietsen als het gezin op pad gaat en kunnen wedstrijdjes doen met andere kinderen om te zien wie het hardst gaat.

6. Verkleedkleren

Heb je ooit weleens zelf je in andere kleren gehesen (bijvoorbeeld met carnaval)? Dan weet je dat verkleden altijd enorm veel pret oplevert! Het is enorm leuk om je eens als iemand anders voor te doen. Voor kinderen is het niet alleen maar leuk, het is ook nog eens een goed voor de grove en fijne motoriek, en het trainen van de verbeelding! Gaat jouw dochter, kleindochter of nichtje straks als een kleine prinses door de kamer?

7. Creatief speelgoed

Creatief spelen bevordert de verbeelding van kinderen. Geef ze een creatief cadeau en zie het plezier! Schilderen, knutselen, bakken; er zijn vele manieren om leuke vaardigheden aan te leren en urenlang speelplezier te hebben. Een smeerboel gegarandeerd!

8. Horloge

Vergeet de kleine meid weleens de tijd bij het buitenspelen? Dan is er niets makkelijker dan een horloge cadeau te doen! Ze leren op deze leeftijd klokkijken en zo kun dus ook het klokkijken thuis stimuleren. Een leuk en verantwoordelijk cadeau dus.

9. Buitenspelen

Buitenspelen, we hebben het als kind allemaal heel graag gedaan! In plassen stampen, genieten van de zonnestralen en lange dagen, verstoppertje en noem het maar op. Onderstaande cadeaus zorgen er gegarandeerd voor dat er op en top genoten kan worden van het buitenspelen! En zeg nou zelf, dat is toch veel leuker dan uren per dag achter een tablet, mobiele telefoon of pc zitten?

10. Doe-boeken

Leuk voor het slapengaan, maar ook voor midden op de dag. Boeken lezen is sowieso goed voor een kind, maar als er dan nog leuke spelletjes in zitten wordt het alleen nog maar leuker! Zo leren kinderen toch op een spelende manier bepaalde dingen over verschillende onderwerpen.