Cadeaus voor meisjes van 3 jaar

Wat gaat de tijd toch hard! Nu is het kleine meisje al 3! Tijd natuurlijk voor een gezellig verjaardagsfeest en daar mogen cadeaus niet ontbreken voor de kleine meid. Maar goed, wat is nu een leuk cadeau voor een meisje van 3?

Een meisje van 3 is vooral heel druk met samen spelen, de motoriek, praten, fietsen en lopen. Dat schept dus voldoende ideeën voor een leuk cadeau! Het perfecte cadeau helpt de peuter met bovenstaande zaken. Ben je dus op zoek naar een mooi cadeau voor een 3-jarige? Bekijk dan eens alle tips hieronder. We hebben voor meerdere categorieën de beste cadeaus op een rijtje gezet. Hiep, hiep, HOERA!

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 3 jaar

Cadeaus meisjes 3 jaar

1. Duplo

Duplo is een fantastisch cadeau voor een meisje van 3 jaar oud. Het is niet alleen leuk om mee te spelen, maar het is ook educatief. Duplo blokken helpen bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie. Bovendien stimuleert het de creativiteit en de verbeeldingskracht van kinderen. Meisjes van 3 jaar oud kunnen hun eigen bouwwerken maken en hun eigen verhalen verzinnen met de Duplo blokken. Het is ook een geweldige manier om samen te spelen en quality time door te brengen met je kind. Duplo is duurzaam en gaat jarenlang mee, dus het is een cadeau waar je kind nog lang plezier van zal hebben.

2. Play-Doh Klei

Play-Doh klei is een mooi cadeau voor een meisje van 3 jaar oud. Het is namelijk niet alleen leuk om mee te spelen, maar het stimuleert ook nog eens de creativiteit en de verbeeldingskracht van kinderen. Zo kunnen ze hun eigen creaties maken met de klei en hun eigen verhalen verzinnen. Daarnaast is het ook een leuke manier om de fijne motoriek te ontwikkelen en de hand-oog coördinatie te verbeteren. Play-Doh klei is duurzaam en gaat lang mee, dus het is een cadeau waar je meisje nog lang plezier van zal hebben.

3. Spelletjes

Uit ervaring weet ik dat spelletjes altijd welkom zijn als cadeau! We hebben er zelf ook altijd veel plezier van. We spelen samen wat ervoor zorgt dat we quality time kunnen doorbrengen en dus onze band kunnen verbeteren. Daarnaast vind ik spelletjes altijd een mooi cadeau omdat het ook de cognitieve vaardigheden (zoals geheugen en concentratie) traint en ook het probleemoplossend vermogen sterker maakt in een kind. Kortom, je kan niet mis gaan met een leuk spelletje voor het kleine meisje dat jarig is!

4. Vingerverf & Dikke stiften

Wil je graag lekker een keer een middag doorbrengen onder de vingverf of onder de strepen van stiften? Dan vind je daar hieronder de perfecte cadeaus voor! Vingerverf en stiften stimuleren het creatieve brein enorm en zijn daarom fantastische cadeaus om te krijgen! Daarnaast zijn de blije gezichten van de meiden als ze lekker aan het kliederen zijn iets wat je nooit meer gaat vergeten! Geef je graag plezier aan het meisje van 3 en haar ouders? Ga dan zeker voor onderstaande cadeaus.

5. Muziekinstrumenten

Als kind heb ik m’n vader altijd gitaar zien spelen en hebben we soms weleens samen gezongen en gespeeld. Dat was heerlijk om te doen en zijn mooie herinneringen. Dat is dus ook precies wat je met een muziekinstrument cadeau geeft (al is het kleine meisje misschien nog iets te jong om het te onthouden). Het bespelen van een muziekinstrument kan daarnaast ook helpen bij het verbeteren van de fijne motoriek en de hand-oog coördinatie. Bovendien kan het bijdragen aan de ontwikkeling van het gehoor en het ritmegevoel. Het bespelen van een muziekinstrument kan ook een creatieve uitlaatklep zijn en kan bijdragen aan de ontwikkeling van zelfexpressie en zelfvertrouwen. Gun jij de ouders en het jarige meisje van net 3 dus fantastische herinneringen? Ga dan voor een muziekinstrument.

6. Poppen

Poppen, die kom je toch altijd weer tegen in een lijstje zoals dit. En niet voor niets. Voor een 3 jarig meisje is een pop een fantastisch cadeau om verschillende redenen. Ze kan door een pop werken aan de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden, leert verantwoordelijkheid te nemen voor iets anders dan zichzelf en stimuleert ook nog eens haar verbeeldingskracht en creativiteit. Ze zal er natuurlijk niet op die manier mee bezig zijn, maar toch is het fijn om te weten dat je niet zomaar een cadeau geeft! Draag je graag bij aan de ontwikkeling van het meisje? Dan zijn onderstaande cadeaus dus een fantastisch middel!

7. Fietsen & buitenspelen

Loopfietsen en ander buitenspeelgoed. Heerlijk voor in de lente en de zomer om uren buiten mee te vertoeven. Natuurlijk kan dit in de herfst en winter natuurlijk ook, maar de zomer is toch een stuk aangenamer! Je kind kan heerlijk op de loopfiets met je mee een wandeling maken, en met al het andere buitenspeelgoed lekker met vriendjes en vriendinnetjes aan de slag. Ze vermaken zich sowieso uren!