cadeau kind 5 jaar

Van harte gefeliciteerd met de jarige jopper! de kleine man wordt langzaam een kleine vent en het meisje wordt al langzaam een kleine dame! Zoiets moet natuurlijk gevierd worden met een leuk cadeau. Maar wat geef je dan precies? Wij hebben de leukste cadeautips voor jou op een rijtje gezet. Is het jongetje helemaal gek van muziekinstrumenten? Dan zijn houten muziekinstrumenten of een gitaar om te oefenen wellicht een heel mooi iets! Is de kleine meid helemaal verzot van spelletjes spelen op een tablet? Dan hebben wij de meest leuke kindertablets voor je op een rijtje gezet. Voor ieder kind hebben wij een origineel cadeau. Dus waar wacht je nog op? Bekijk alle cadeau inspiratie hieronder!

Cadeaus kind 5 jaar

1. Duplo & Lego


Stel je voor dat je kind een briljante bouwer is. Alles wat hij/zij aanraakt verandert in een fantastisch bouwwerk. Dat kan nog beter worden met een set Duplo en Lego, die het kind uitdagen om creatief te zijn en hun bouwvaardigheden te ontwikkelen. Zullen ze een toren bouwen die tot de maan reikt? Of misschien een raket die naar de ruimte vliegt? Met Duplo en Lego is er geen limiet aan wat ze kunnen maken en welke verhalen ze kunnen creëren. Het enige wat je hoeft te doen is te genieten van het kijken naar hun verbeeldingskracht op volle toeren. Een bijpassend voordeel is trouwens dat Duplo en Lego ook nog eens heel goed is voor de fijne motoriek. Maar dat is meer bijzaak bij dit leuke cadeau!

2. Creatief speelgoed

Ieder kind verdient een super origineel cadeau. En met creatief speelgoed gaat dat zeker lukken. Stel je voor dat je een gekke wetenschapper bent en je hebt een nieuw experiment bedacht. Maar deze keer heb je de hulp nodig van een vijfjarige uitvinder! Wat heb je nodig? Creatief speelgoed natuurlijk! Met verf, klei, glitter en knutselmateriaal kunnen jullie samen de meest gekke en wonderlijke uitvindingen creëren. Laat je fantasie de vrije loop en maak iets dat niemand ooit eerder heeft gezien! Wie weet word jij wel de volgende Einstein, met een beetje hulp van creatief speelgoed.

3. Voorleesboekjes

De leukste cadeaus zijn misschien wel cadeaus waar zowel ouders als kind iets aan heeft. Van voorleesboekjes wordt een kind van 5 jaar zeker slimmer, het schept een band met de ouders en het kan een heerlijk moment zijn voor het slapengaan. Dat ze er slimmer van worden is natuurlijk super handig als ze later een superheld of astronaut wilt worden. Maar naast het feit dat het een passend cadeau voor ouder en kind is & goed is voor hun ontwikkeling, is het vooral ook ontzettend leuk om samen in een boek te duiken en te verdwalen in een andere wereld. Wie weet ontdekken jullie samen wel nieuwe werelden en beleven jullie de gekste avonturen!

4. Kinderspelletjes

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je speelt een kinderspelletje met een vijfjarige, en voor je het weet hebben ze de regels veranderd! Maar dat is juist wat het spelen van spelletjes zo leuk maakt voor kinderen. Ze gebruiken hun fantasie en creativiteit om het spel naar hun eigen hand te zetten. Dus waarom geef je niet een kinderspelletje cadeau aan een vijfjarige? Het zal hun verbeelding prikkelen en ze zullen genieten van de tijd die ze doorbrengen met vrienden en familie.

5. Knuffels

Knuffels zijn niet alleen heel leuk om mee te spelen, maar ook een goede manier om kinderen te leren over emoties en zintuigelijke ontwikkeling te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een knuffel die een kind gebruikt als “emotieknuffel” wanneer hij of zij boos of verdrietig is. Misschien kan je een knuffel vinden die lijkt op het favoriete dier van het kind of op een andere manier perfect past bij hem of haar? Of een knuffel die de fantasie van het kind prikkelt, zoals een draak of een eenhoorn? Met een knuffel als cadeau maak je niet alleen het kind blij, maar ook zijn of haar nieuwe knuffelvriend!

6. Houten speelgoed

Houten speelgoed is een klassieker en altijd een goede keuze. Zie het als een cadeau voor de ouders, omdat het lang meegaat en het kind er veel van kan leren. En als het kind er genoeg van heeft, kan het gewoon in de speelgoedkist verdwijnen zonder geluid te maken. Plus, laten we eerlijk zijn, houten speelgoed ziet er gewoon mooi uit. En wie weet, misschien leert het kind wel om zelf speelgoed te maken van hout!

7. Muziekinstrumenten

Als je een kind van 5 ziet dat op een pannenset staat te slaan, dan weet je dat het tijd is om hem of haar een muziekinstrument te geven! Geef ze een trommel of een xylofoon om hun innerlijke muzikant te laten stralen. Misschien heb je wel een toekomstige rockster in huis! En als je zelf niet zo dol bent op harde geluiden, kies dan voor een mini piano of een fluit. Het is nooit te vroeg om te beginnen met muziek maken en wie weet ontwikkel jij samen met het kind wel een nieuwe hobby!

8. Dikke stiften

Weet je nog die keer dat jouw neefje op jouw muur heeft getekend? Dat was natuurlijk niet zo leuk, maar dat betekent niet dat dikke stiften een slecht cadeau zijn voor een kind van 5! Integendeel, dikke stiften zijn ideaal om de creativiteit van een kind te stimuleren en om mooie kunstwerken te maken (binnen de grenzen van het papier). En als je echt zeker wilt zijn dat de muur veilig is, kun je er altijd nog een groot vel papier bij geven!

9. Educatief speelgoed

Voor het kind dat altijd nieuwsgierig is en alles wil ontdekken, is educatief speelgoed het perfecte cadeau! Denk aan leuke spelletjes waarmee ze kunnen leren tellen, lezen of nieuwe woordjes leren. Of bouwpakketten waarmee ze hun eigen wetenschappelijke experimenten kunnen doen en zo hun creativiteit en kennis vergroten. Het mooie van educatief speelgoed is dat het leren en spelen combineert, wat niet alleen leuk is voor het kind, maar ook nog eens heel waardevol voor hun ontwikkeling!

10. Kindertablets

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een kind van 5? Overweeg dan een kindertablet! Dit is een geweldig hulpmiddel om kinderen te helpen leren op een leuke en interactieve manier. Je kunt er educatieve apps op downloaden, spelletjes spelen, en zelfs video’s kijken. En het beste is, je hoeft je geen zorgen te maken dat ze per ongeluk iets kapot maken, want kindertablets zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen stoten en vallen. Dus waar wacht je nog op? Geef een cadeau dat educatief en leuk is!

Waar speelt een kind van 5 jaar mee?

Een kind van 5 raakt meer en meer geïnteresseerd in speelgoed waarbij rollenspellen spelen, ruimtelijk inzicht en zintuiglijke ontwikkeling centraal staat. Denk bijvoorbeeld aan educatief en interactief speelgoed dat hun fantasie prikkelt. Dit kan vanalles zijn, maar het belangrijke is dus dat het raakvlakken heeft met de hobby’s en raakvlakken van het kind. Dit kan dus ook variëren van Lego tot aan een nieuwe voetbal.

Is het kind een echte bouwer? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het houten speelgoed dat hierboven wordt genoemd. Gaat de kleine waarvoor je een cadeau al helemaal op in de muziek? Dan is een muziekinstrument wellicht het allerleukst.

Het belangrijkste is om cadeautjes te kiezen die passen bij de ontwikkelingsfase en interesse van het kind waar je een cadeau voor koopt. Daarnaast is veiligheid  ook een belangrijk aspect om rekening mee te houden, vooral wat betreft de aanbevolen leeftijdsgrens op speelgoedverpakkingen.