cadeau kind 1 jaar – De leukste tips

Ben je op zoek naar het leukste cadeau ideeën voor een kind van 1 jaar? Dan ben je bij cadeautipsvoorkinderen.nl precies op het juiste adres. Ga je straks op bezoek bij op de eerste verjaardag van je nichtje, neefje, kleinkind, of bij het jongetje of meisje van een vriend van je? Dan snappen we wel dat je met een geweldig cadeau aan wilt komen zetten. Niets is zo leuk als de stralende gezichten zien wanneer je originele cadeaus worden uitgepakt en het is echt iets waar de baby (of de ouders) iets aan heeft!

Cadeaus kind 1 jaar

1. Bijtspeelgoed

Bijtspeelgoed: Geef de kleintjes iets om hun tandjes in te zetten met veilig bijtspeelgoed gemaakt van zacht materiaal en zonder schadelijke stoffen. Het verzacht de pijn van doorkomende tandjes en is goed voor urenlang speelplezier. Daarnaast is het heel leuk om ze met kleine handjes te zien spelen met een bijtring (vind ik)!

2. Badspeeltjes

Badspeeltjes zijn een ontzettend leuk cadeau voor een kind van 1 jaar! Maak badtijd leuker met kleurrijke badspeeltjes. Van badeendjes tot waterspuwers, er is genoeg om uit te kiezen. Het stimuleert de zintuigen, de fijne motoriek, grove motoriek en helpt dus zeker bij de ontwikkeling van hand-oog coördinatie.

3. Voorleesboekjes

Voorleesboekjes, als er voor kinderen van 1 jaar ergens een ruim assortiment van is, is het van voorleesboekjes. Van jong tot oud zijn ze er gek op! Begin een liefde voor lezen met voorleesboekjes met kleurrijke illustraties en simpele verhalen. Het is een fijn moment van bonding om samen een boekje te lezen zo vlak voor het slapengaan. niet alleen jonge kinderen genieten daarvan, maar de ouders waarschijnlijk nog meer!

4. Baby gym

Baby gym: Help de kleintjes bij het ontwikkelen van hun motorische vaardigheden met een baby gym. Met speelgoed dat aan de boog hangt, wordt het bereiken en grijpen gestimuleerd.

5. Spelletjes

Spelletjes: Leer de kleintjes de eerste spelletjes spelen zoals memory of domino. Het helpt bij de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden en biedt een leuke activiteit om samen te doen.

6. Houten speelgoed

Houten speelgoed: Stimuleer de verbeelding van de kleintjes met houten speelgoed zoals blokken en puzzels. Het is duurzaam en gaat lang mee.

7. Knuffels

Knuffels: Geef de kleintjes een zachte en veilige knuffelvriendje. Knuffels bieden troost en kunnen helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

8. Speelkleden

Speelkleden: Creëer een speelruimte voor de kleintjes met een zacht en kleurrijk speelkleed. Het is veilig om op te spelen en biedt een comfortabele plek om te ontdekken.

9. Loop- & duwspeelgoed

Loop- & duwspeelgoed: Help bij hhet kleine menneke of meisje met het zetten van hun eerste stappen met loop- en duwspeelgoed zoals loopwagentjes of duwkarren. Ik kan je eerlijk zeggen dat het een fantastisch iets is om je kindje zo zijn of haar eerste stapjes te zien zetten!

10. Vingerverf

Vingerverf… Wie is er niet groot mee geworden? Laat de creatieviteit de vrije loop bij de kleine en laat hem of haar helemaal op gaan in zijn of haar element. Ze zullen het fantastisch vinden. Het is een leuke en veilige manier om de zintuigen te stimuleren en te ontdekken. Let wel op dat het materiaal veilig en niet-toxisch is.

Wat geef je een kind van 1 jaar cadeau?

Da’s een goede vraag! Wat vind een kind van 1 jaar nu leuk? Over het algemeen heeft het kind nog geen enorme interesses of voorkeuren ontwikkeld en blijft het vaak bij algemener leuk speelgoed. Daarom hebben wij hieronder een zo groot mogelijke lijst met de leukste cadeaus verzameld zodat je toch nog met een tof cadeau aan kan komen