Cadeaus voor meisjes van 5 jaar

Hiep, hiep hoera! Jouw kleine meisje is nu alweer 5 jaar oud en dat moet natuurlijk gevierd worden! Maar wat geef je haar cadeau? Wij hebben de leukste cadeautips hier voor jou op een rijtje gezet. Is je dochter een echte prinses? Dan is een mooie prinsessenjurk of een kroontje een geweldig cadeau.

Of misschien is ze wel gek op knutselen en tekenen? Dan zijn een setje kleurpotloden en een mooi tekenboek een supercadeau. Voor de sportieve meiden hebben hebben we natuurlijk ook de mooiste cadeaus uitgezocht. Hieronder vind je een overzicht van de leukste cadeaus voor meisjes die net 5 jaar zijn geworden.

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 5 jaar

De beste cadeaus voor een 5 jarig meisje

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van een verscheidenheid aan cadeaus. Het gaat letterlijk alle kanten op zodat je precies het juiste cadeau kunt vinden voor ieder jarig meisje van 5!

Cadeaus meisjes 5 jaar

1. Knutselspullen

Uren knutselen en frummelen, dat heb ik kinderen van vrienden van mij al vaak zien doen (mijn kinderen beginnen er nu langzaam aan). Heerlijk om ze zo alleen in hun element te zien en lekker creatief bezig te zijn. Niet alleen voor het kind is het leuk, voor de ouders is knutselen met je kind ook fantastisch! Heerlijk samen quality time doorbrengen kan met de onderstaande knutsel cadeaus zeker weten.

2. Spelletjes voor meisjes van 5 jaar

Ga jij de strijd aan met je 5 jarige dochter? (mijn man zijn motto is “winnen is belangrijker dan meedoen”, dus hij gaat de strijd altijd aan) Dan zijn spelletjes spelen samen met je dochter een mooi iets om te doen. Hieronder een aantal mooie spelletjes voor als je dochter 5 jaar is geworden.

3. Lego

Je eigen creaties maken met Lego is echt niet alleen maar voor jongens, meiden vinden het ook vaak geweldig om te doen. Schroom dan ook zeker niet om met een mooi setje Lego aan te komen waar de kleine meid mee kan spelen! Let wel goed op de verpakking en voor welke leeftijd de Lego bestemd is. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er kleine delen worden ingeslikt bijvoorbeeld.

4. Make-up sets

Staat je kleine meid je altijd vol bewondering aan te kijken als je in de spiegel kijkt terwijl je je make-up doet? Dan is een make-up set voor je dochter (of nichtje, kleinkind, kind van een vriendin van je) helemaal geen slecht idee. Binnen de kortste keren staan jullie samen voor de spiegel!

5. Puzzels

Problemen oplossen, verbanden zien en creatief bezig zijn. Allemaal dingen die bij puzzelen aan bod komen. Heerlijk om in haar eentje of samen met 1 van haar ouders te doen. Maak de mooiste creaties en lijst ze daarna bijvoorbeeld in! Een gemaakte puzzel kan een heel leuk en mooi cadeau zijn de jarig job van 5.

6. Poppenhuizen

Een klassieker. Je kunt er bijna niet omheen… Poppenhuizen! Ze zijn helemaal niet meer alleen van vroeger of iets waar alleen jouw moeder nog mee speelde. Ze zijn weer helemaal van deze tijd en dat zie je terug bij veel mensen. Bij steeds meer kinderverjaardagen waar ik kom, zie ik toch in de hoek ergens een poppenhuis(je) staan. Heerlijk om je kind zich zo te zien vermaken!

7. Playmobil

Net zoals Lego, is dit ook helemaal niet iets waar je alleen maar jongens mee blij zou maken. Ik moet eerlijk toegeven dat je wel ziet dat de marketing vaak richting jongens gaat, maar ook voor de meiden komt er steeds meer op de markt. Kijk maar eens hieronder voor een aantal mooie voorbeelden.

8. Poppen

Nog zo een klassieker! Met een pop stel je je kleine meid in staat om hele verhalen te ontwikkelen in haar hoofd en daarna uit te laten voeren door de pop(pen). Een ideaal iets dus om de creativiteit van je kind mee te stimuleren.

9. Verkleedkleren

Wie verkleed zich nu niet graag? Ik ken maar weinig kinderen die dit niet helemaal fantastisch vinden. Over het algemeen is het heerlijk voor kinderen om zich voor even te wanen in de wereld van superhelden, prinsessen, draken en kastelen. Heb je een kind met een ontzettend levendige fantasie? Dan zijn verkleedkleren misschien wel een mooi cadeau!

10. Typische hebbedingen voor meiden

Een aantal zaken waren nog niet benoemd in de bovenstaande categorieën. Omdat ze toch een speciaal plekje verdienen, heb ik ze daarom hier onder typische hebbedingen neergezet. Hieronder vind je fantastische cadeaus die je meisje van 5 gaan doen stralen? zie jij je eigen kind, je kleinkind, je nichtje, of bijvoorbeeld het meisje van een kennis of collega graag stralen?