Cadeau meisje 2 jaar

Hoera! Je nichtje, buurmeisje, meisje van een vriend(in) wordt bijna 2! Dat vraagt natuurlijk om een cadeautje! Ondanks dat ze waarschijnlijk een nieuwsgierige en bezig bij is, is het kiezen van een cadeau voor een tweejarig meisje soms toch moeilijk.

Tweejarigen zijn vaak nieuwsgierig en actief, maar hebben ook nog steeds veel behoefte aan speelgoed dat hen helpt bij het leren. Je wilt iets kiezen dat de interesses van het meisje aanspreekt en dat tegelijkertijd educatief is. Hieronder vind je onze cadeau tips voor (bijna) 2 jarige meisjes. Van specifiek op interessegebieden gespecificeerde cadeaus tot aan leuke, lieve & grappige cadeaus. Zo kun je een cadeau vinden dat precies bij het meisje past.

Cadeaus kind 2 jaar

Cadeautips voor een meisje van 2 jaar

Het kopen van een cadeau voor een tweejarig meisje kan een uitdaging zijn, maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Daarom hebben we de leukste cadeaus voor een meisje van 2 op een rijtje gezet. Had je al eens gedacht aan bijvoorbeeld: knuffels, kleurboeken, puzzels, voorlees/leesboeken of speelkeukens en bouwsets? Zo niet, kijk dan maar eens snel naar de volgende cadeaus. Naast de al genoemde cadeaus, hebben we natuurlijk nog meer aanbevelingen op de pagina!

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 2 jaar

1. Kleurboeken cadeaus

Kleurboeken zijn een geweldig cadeau voor 2-jarige meisjes. Ze voegen een liefdevolle emotie toe aan het leerproces van kinderen. Kleurboeken zijn een creatieve manier om kinderen te helpen hun verbeeldingskracht, detailgerichtheid en taalvaardigheden te ontwikkelen. Het is ook een leuke manier voor ouders om meer tijd met hun kinderen door te brengen, terwijl ze de wereld verkennen door samen te kleuren.

Het prachtige
Bumba
Kleurboek

Bekijk op Bol

kleurblok met 30 dieren – kleurplaten voor kinderen

Bekijk op Bol

Princess Mimi kleur- en knutselboek voor de kleintjes

Bekijk op Bol

Bumba kleurboek – Mijn kribbelkrabbel doeboek

Bekijk op Bol

2. Puzzels – meisje 2 jaar

Puzzels zijn voor een 2 jarig meisje leuk omdat ze helpen om verschillende facetten te ontwikkelen. Zo kunnen puzzels bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de motoriek, het visuele denken en logisch redeneren. Ook kunnen puzzels eenvoudige concepten zoals kleuren, vormen en getallen hebben die een meisje van 2 op haar eigen tempo kunnen begrijpen. Maar buiten het feit dat bovenstaande allemaal waar is, is puzzelen bovendien ook gewoon hartstikke leuk om te doen!

Little Dutch Geluidenpuzzel Little Goose FSC

Bekijk op Bol

Ravensburger nijntje My First Puzzels -2+3+4+5 stukjes

Bekijk op Bol

Getallen Puzzel Wiskunde met Dieren Plaatjes 

Bekijk op Bol

Jumbo
Bambino Vormpuzzels

Bekijk op Bol

Goula Vormenpuzzel XXL Discover Animals – 25 stukjes

Bekijk op Bol

Bumba houten puzzel met nopjes – boerderij – 7 stukken

Bekijk op Bol

4 Houten Puzzels
van 9 stukjes
Dieren

Bekijk op Bol

Engelhart Houten Knopjes Puzzel Boerderij 12 Stukjes

Bekijk op Bol

3. Speelkeukens & bouwsets voor meisjes

Speelkeukens en bouwsets zijn een perfect cadeau voor een 2-jarig meisje. Het geeft haar de kans om creatief bezig te zijn, om haar fantasie te gebruiken en te verkennen. Zo kan ze zich ontwikkelen in taal, motoriek, sociale vaardigheden en logisch denken. Het is een leuk cadeau dat haar jarenlang plezier zal geven!

Speelgoed Keukentje Keukengerei
18-delig

Bekijk op Bol

Houten kinderkeuken Chef Deluxe XL wit

Bekijk op Bol

Theo Klein – Miele Houten Speelkeuken – Met Accessoires

Bekijk op Bol

Small Foot Company Complete speelkeuken

Bekijk op Bol

LEGO DUPLO Brandweerauto – 10969

Bekijk op Bol

MEGA Bloks First Builders 60 Maxi Blokken Met Tas

Bekijk op Bol

SmartMax
My First –
Farm Animals

Bekijk op Bol

LEGO DUPLO Mijn eerste Biotuintje Bouwset

Bekijk op Bol

4. Poppen voor een meisje van 2

Poppen kunnen een lief en schattig cadeau zijn voor een 2-jarig meisje. Ze zullen haar uitnodigen om te spelen met verschillende emoties die de poppen uitdrukken en haar helpen om het vermogen te ontwikkelen om met andere kinderen te communiceren. Daarnaast biedt het haar ook de mogelijkheid om het vermogen te ontwikkelen om verhaaltjes en fantasieën in haar hoofd op te bouwen. Kortom, poppen zijn echt een heel mooi cadeau!

Cry Babies Dreamy Unicorn – Pop die echte tranen huilt

Bekijk op Bol

BABY born Sleepy voor Babies Roze met Hondopdruk

Bekijk op Bol

Bayer – Babypop My Piccolina Interactive 38 cm

Bekijk op Bol

Baby Annabell
Little Sophia –
Babypop 36 cm

Bekijk op Bol

Bayer Baby Charlene – babypop – spreekt Nederlands

Bekijk op Bol

Bayer – Babypop Newborn Baby 42cm – Meisje

Bekijk op Bol

Barbie 2 in 1 Zwembad en Cabrio – Speelset

Bekijk op Bol

Barbie Tienerpop Dreamtopia: Prinses Meisjes

Bekijk op Bol

5. Boekjes voor een meisje van 2 jaar

Niets gaat boven de wonderlijke wereld van een boek! Een kind (maar wij ook nog steeds) kunnen zich er helemaal in verliezen en meegesleept worden door de verhaallijn. Naast dat het voor kinderen leuk is, is het voor ouders ook leuk om eens in de avond samen te kruipen en voor te lezen uit een boek. Het is echt een perfect geschenk dat je kinderen op elke leeftijd kan geven. Boeklezen brengt niet alleen veel plezier, maar stimuleert ook hun creativiteit en taalontwikkeling.

Het grote
kijk-en voorleesboek
voor rond de 2 jaar

Bekijk op Bol

Dick Bruna
nijntje
aanwijsboek

Bekijk op Bol

Rupsje Nooitgenoeg – Lezen en leren met Rupsje Nooitgenoeg

Bekijk op Bol

Nijntje uitdeelboekjes
(box met 10 boekjes)

Bekijk op Bol

Van wie zijn deze billen?
met vrolijke flapjes

Bekijk op Bol

Jorg Muhle
Nog even achter mijn oortjes kriebelen

Bekijk op Bol

Little Dutch –
Mijn eerste dierenboek

Bekijk op Bol

Britta Teckentrup Ssst!
De tijger slaapt

Bekijk op Bol

6. Rugzak voor een meisje van 2 jaar

Een rugzak is niet alleen een leuk cadeau dat een peuter vaak kan gebruiken, maar het staat vaak ook nog eens ontzettend schattig! Kun je het al voorstellen? Je nichtje, dochtertje of kindje van een vriend(in) van je in een schattige rugzak? Kijk dan snel hieronder!

Teddy Rugzak Peuter Rugzak Teddy | Meisje

Bekijk op Bol

QY Eenhoorn Rugzak – Rugtas Meisje – Roze – Small

Bekijk op Bol

Schooltas Pluche Cutie – Unicorn – Eenhoorn

Bekijk op Bol

Schooltas
met knuffel Panda Roze

Bekijk op Bol

Waar speelt een meisje van 2 leuk mee?

Hierboven staan allerlei mooie cadeautips voor meisjes van 2. Maar waarom hebben we nu specifiek deze uitgekozen? Daar willen we toch wat meer over vertellen. Meisjes van 2 zitten in een fase waarbij ze bezig zijn hun motoriek, taalvaardigheid en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. Daarom zien we dat ze over het algemeen graag met poppen, knuffels en ander zacht speelgoed spelen. Daarom passen bovenstaande opties dus zo goed bij een meisje van 2. Wil je nog wat meer informatie? Lees dan hieronder door.

Veiligheid eerst! Bij het kiezen van het perfecte cadeau is het essentieel om te letten op de veiligheid en de ontwikkelingsfase van het kind. Speelgoed voor meisjes van 2 jaar moet vrij zijn van scherpe randen en kleine onderdelen die een verstikkingsgevaar kunnen vormen. Kies speelgoed dat past bij haar groeiende motoriek, taalvaardigheid en cognitieve vaardigheden.

Creatief en fantasierijk spelen is cruciaal op deze leeftijd. Poppen en knuffels zijn niet alleen schattig, maar stimuleren ook het empathisch vermogen en de verbeeldingskracht. Bouw- en constructiespeelgoed zoals Duplo of blokken zijn perfect voor het ontwikkelen van fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

Puzzels en spelletjes zijn ideaal om cognitieve vaardigheden zoals kleur- en vormherkenning te ontwikkelen. Ze stimuleren ook het probleemoplossend vermogen. Tekenen en knutselen zijn fantastisch voor de creatieve expressie en fijne motoriek.