cadeaus voor een kind van 7 tot 8 jaar

Als je op zoek bent naar het leukste cadeau voor een kind van 7 tot 8 jaar, dan zit je hier helemaal juist! Ontdek de leukste cadeatips hier op cadeautipsvoorkinderen.nl. Wij helpen je ontzettend graag aan de juiste cadeaus voor de jarige jopper (of natuurlijk voor de Sint, Kerst, Pasen of gewoon zomaar omdat je hem of haar helemaal fantastisch vindt!

Wat geef je aan een cadeau van 7 of 8 jaar oud?

Nu je weet dat je op de juiste pagina zit, is het nog steeds de vraag welke cadeaus je nu het beste kunt kopen. Een kind van 7 of 8 jaar oud ontwikkelt al aardig een eigen mening, interesses en hobbies. Het zou heel mooi zijn als je daar dan ook rekening mee kunt houden! Omdat de interesses en hobbies erg verschillen van kind tot kind, hebben we hieronder een verscheidenheid aan cadeau categorieën benoemt zodat er altijd iets tussen zit wat perfect is voor degene waar jij een cadeau voor koopt.

Cadeaus kind voor 7 tot 8 jaar

1. Alles voor de vlogger

Stel je voor, je hebt een zeven- of achtjarige waar je een cadeau voor zoekt die constant praat over het starten van een YouTube-kanaal. Waarom niet alles geven wat hij of zij nodig heeft om een ​​vlogger te worden? Een goede camera om video’s op te nemen, een statief om de camera stabiel te houden, goede verlichting voor het perfecte shot en misschien een eenvoudig te gebruiken videobewerkingssoftware om het resultaat te bewerken. Het beste cadeau voor een kind dat de wereld wil laten zien wat ze te bieden hebben.

2. Lego City

Bouwvaardigheidsniveau: gevorderd. Dat is wat je nodig hebt als je het Lego City-cadeau voor een kind van 7 tot 8 jaar geeft. Dit is geen bouwpakket voor beginners! Maar als je ervan houdt om uitdagende projecten aan te gaan en hele werelden te creëren met je eigen handen, dan is dit het perfecte cadeau. Met de Lego City-set kunnen kinderen hun eigen stad bouwen, inclusief politiebureaus, brandweerkazernes en zelfs luchthavens!

3. Boeken

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een kind van 7 tot 8 jaar, dan is een boek een geweldige optie. Een boek is een prachtig geschenk dat de verbeelding van een kind kan stimuleren en hun leesvaardigheid kan verbeteren. Als kind las ik zelf graag boeken over fantasierijke werelden en avontuurlijke helden. Het is geweldig om te zien hoe een kind kan opgaan in een boek en zich kan laten meeslepen door de verhalen en personages. Of het nu gaat om Harry Potter, de Griezelbus of de waanzinnige boomhut, er is altijd een boek dat past bij de interesses en leeftijd van het kind.

4. Spellen

Een spelletjesavond met het hele gezin, wie houdt daar nou niet van? Een perfect cadeau voor een kind van 7 tot 8 jaar zijn spellen die goed aansluiten bij hun leeftijd. Denk bijvoorbeeld aan strategische spellen zoals Risk of Catan, of juist leuke party games zoals 30 Seconds of Party & Co. Maar ook klassiekers zoals Monopoly of Cluedo zijn altijd goed. En wie weet, misschien wordt het wel een jaarlijkse traditie om met het hele gezin spelletjes te spelen tijdens de feestdagen!

5. Voetbal

Geef het kind de kans om zijn of haar voetbalvaardigheden te verbeteren en meer zelfvertrouwen te krijgen op het veld met onze selectie van trainingsballen en doelen. Met dit cadeau kan het kind genieten van plezierige activiteiten terwijl het tegelijkertijd zijn of haar fysieke en sociale vaardigheden verbetert.

6. Knutselen

Voor de creatieve en handige 7-8-jarige is knutselen het leukste cadeau om te krijgen. Laat hun fantasie de vrije loop gaan en hun handen aan het werk met een assortiment aan materialen zoals kleurpotloden, verf, klei, stickers en meer. Misschien willen ze wel een coole kijkdoos maken, een sieradendoosje versieren of een zelfgemaakt kunstwerk aan de muur hangen.

7. Muziekinstrumenten


Voor een kind dat van muziek houdt, is er niets leukers dan zijn eigen instrument te bespelen. Geef ze de kans om hun eigen muziek te maken met een muziekinstrument als cadeau. Laat ze de wereld van muziek ontdekken en geef ze de vrijheid om creatief te zijn en hun eigen ritmes te creëren. Een eenvoudige maar leuke optie is bijvoorbeeld een gitaar, een keyboard of een elektronisch drumstel. Met deze cadeaus kunnen kinderen hun creativiteit en passie voor muziek de vrije loop laten en misschien wel de volgende Bruce Springsteen worden!

8. Puzzels

Stimuleer het brein van een kind van 7 tot 8 jaar met een uitdagende puzzel! Puzzels helpen bij het ontwikkelen van cognitieve vaardigheden, zoals probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht. Laat het kind zijn vaardigheden verbeteren met puzzels van verschillende moeilijkheidsgraden, van eenvoudige legpuzzels tot uitdagende 3D-puzzels.

9. Steppen & skateboards

Laat kinderen het avontuur opzoeken met steppen en skateboards! Van een eenvoudige Olly oefenen tot aan de Kick Flip. Voor kinderen is er (bijna) niets mooier dan gevaarlijke stunts en avontuur. Met een step of een skateboard weet je in ieder geval zeker dat dat goed komt! Naast allerlei stunts, kunnen ze een step of skateboaard natuurlijk ook gebruiken om heel hard door de buurt te sjezen.

10. Videogames

Geef een spel waar ze van zullen genieten en dat geschikt is voor hun leeftijd. Of het nu gaat om een avontuur in een magische wereld of een race op een spannend circuit, er is voor elk wat wils. Met dit cadeau bezorg je ze urenlang plezier en opwinding.

Waar speelt een kind van 7 tot 8 jaar mee?

Op deze leeftijd zijn kinderen over het algemeen erg nieuwsgierig en leergierig. Ze gaan, naast dat ze zich hard ontwikkelen, ook op ontdekkingsreis. Zo gaan ze bijvoorbeeld eigen grenzen verleggen en zijn ze op school druk bezig met leren. Op school in groep 3 en 4 staan namelijk taal en rekenen centraal maar ook andere vakken zoals verkeer, biologie, aardrijkskunde worden al flink behandeld. Dit kan op een hoop vragen komen te staan tijdens het avondeten! Op deze leeftijd is het belangrijk dat hetgeen waarmee ze spelen ze uitdaagt en prikkelt. Daarnaast is het belangrijk dat ze dingen alleen kunnen doen.

De perfecte cadeaus voor een kind in deze leeftijd zijn:

Knutselcadeaus: Ze vinden het namelijk heerlijk om eigen creaties te maken en hun fantasie tot leven te zien komen (verkleedkleren zijn daarom ook zeker een goed idee).

Lekker actief: Buitenspelen is ook een erg groot onderdeel voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Denk daarom bijvoorbeeld eens aan voetbal of hockey spullen. Of bijvoorbeeld een step of een skateboard.

Lekker creatief: Toont het kind enige vorm van interesse in muziek? Dan is het ook een leuk idee om zijn of haar eerste muziekinstrument cadeau te doen!