Cadeaus voor meisjes van 9 jaar

9 jaar geleden was ze nog maar een kleine baby die je vinger beetpakte als je haar de hand reikte en nu is ze al 9 jaar! Van harte gefeliciteerd met je 9 jarige dochter, nichtje, kleinkind, of meisje van een vriendin van je. De tijd gaat enorm hard (dat merk ik zelf ook vaak bij mijn kinderen). Je wilt van ieder moment genieten en een verjaardag is zeker zo een speciaal moment waar je echt van moet genieten.

Bij de verjaardag van de kleine meid horen natuurlijk cadeautjes…. Maar welke dan? Hieronder hebben we een mooie selectie gemaakt die er gegarandeerd voor zorgt dat je met een prachtig cadeau aan komt zetten.

Toch op zoek naar cadeaus voor jongens? Bekijk dan hier de cadeaus voor jongens van 9 jaar

De beste cadeaus voor een 9 jarig meisjes

Een kind van 9 is al een hele dame (vind ze zeker ook zelf). En daar horen dan ook niet zomaar cadeautjes bij, maar iets waar ze echt wat aan heeft en aansluit bij wie ze is en wie ze aan het worden is. Maar wat kenmerkt in het algemeen een 9 jarig meisje? Hieronder wat extra informatie die je kan helpen bij het kiezen van het perfecte cadeau:

  1. Ze heeft meer nieuwsgierigheid en interesse in de wereld om haar heen
  2. Toenemende onafhankelijkheid
  3. Vriendschappen worden belangrijker
  4. Meer zelfbewustzijn
  5. Interesse in creatieve activiteiten.

Met bovenstaande punten in het achterhoofd, zijn dit de cadeaus die we hebben uitgekozen voor je:

Cadeaus meisjes 9 jaar

1. Digitale kindercamera’s

Gekke bekken trekken, gekke poses, en andere rariteiten komen naar boven zodra een kind een camera in haar handen heeft! Geef je graag een middag vol lachen en avontuur op zoek naar de beste of gekste foto? Ga dan zeker voor een digitale kindercamera.

2. Boeken

Boeken komen veel naar voren op deze website en dat is niet voor niets. Boeken zijn echt voor alle leeftijden. Van het eerste voorleesboekje dat je moeder aan je voorleest tot zelf beginnen met boeken lezen en verdwalen in het avontuur. Dat dat kan met zoiets simpels als woorden blijft me verbazen. Daarom mogen ze ook op deze pagina weer niet ontbreken.

3. Lego

Wie denkt dat Lego alleen voor jongens is heeft het helemaal mis! Ook meisjes maken de mooiste creaties en kunnen ontzettend genieten van het in elkaar zetten van verschillende mooie objecten.

4. Make-up sets

Sommige ouders vinden make-up ongepast voor jonge kinderen omdat het kan leiden tot een vroegtijdige focus op uiterlijk en kan het zelfbeeld van het kind beïnvloeden. Andere ouders vinden dat make-up kan worden gebruikt als een manier om creativiteit en zelfexpressie aan te moedigen. Zelf behoor ik tot die laatste groep en denk dat het een fantastisch iets kan zijn om makeup samen met je dochter te ontdekken! In de spiegel staan, elkaar opmaken en vooral heel veel lachen. Leuk toch?

5. Muziekinstrumenten

Een rockster worden… Dat wil toch iedereen? Zeker weten! Daarom kun je ook niet vroeg genoeg beginnen met het leren van een instrument. Hieronder vind je leuke instrumenten die een mooie inleiding van een muzikale carrière kunnen zijn.

6. Dierencadeaus

De liefde voor dieren zit er vaak al vroeg in (in ons gezin is dat zeker zo). Al van jongs af aan gaan we met het gezin naar verschillende dierentuinen en de kinderen vinden dat altijd fantastisch en kijken hun ogen uit. Het huis ligt dan ook bezaaid met de lievelingsdieren van de kinderen. Ook graag wat dierenliefde cadeau geven? Kom dan eens aan met een van onderstaande cadeaus.

7. Knutselspullen

In het bovenste stuk van deze pagina kwam het al naar voren: er komt bij een meisje van 9 steeds meer interesse in creatieve activiteiten. Daarom leek het ons ook een fantastisch idee om een aantal leuke knutselspullen hier neer te zetten zodat ze bijvoorbeeld kan beginnen met het maken van haar eigen armbandjes!

8. Kook (en bak) boeken voor kinderen

Koken en bakken met kinderen staat garant voor plezier en een ontplofte keuken! En dan smaken de koekjes vaak ook nog eens lekker. Ik zeg een win-win situatie. Zowel fantastisch voor de kinderen als voor de ouders.

9. Buitenspelen

Buitenspelen, vrienden maken, onafhankelijk zijn, het hoort allemaal bij een 9-jarig meisje. Om verschillende onderdelen hiervan te stimuleren hebben we onderstaande cadeaus uitgekozen. Heerlijk op de step of in de tent avonturen beleven, of samen Throw & Move spelen. Heerlijk toch?

10. Donald Duck

Wie is er niet mee opgegroeid? Een Donald Duck stripboek lezen is echt 8 tot 88 jaar leuk om te doen. Het verveelt nooit om te lezen welke avonturen deze rare snuiter nu weer beleefd. Heerlijk dus om cadeau te krijgen!