Cadeaus jongen communie

Op deze pagina delen we de meest leuke en hartverwarmende cadeau-ideeën voor de communie van een jongen. De communie is een bijzondere mijlpaal in het leven van een kind, een moment van spirituele groei en familiefeest. Het kiezen van het perfecte cadeau voor deze gelegenheid kan alleen een uitdaging zijn. En daar helpen wij natuurlijk graag bij!

Daarom hebben we een lijst samengesteld met zorgvuldig geselecteerde cadeaus die niet alleen vreugde brengen op die mooie dag, maar ook aansluiten bij de interesses en ontwikkelingsfase van een jongen van de communie leeftijf. Van buitenspeelgoed dat zorgt voor avontuur en actief spel tot educatieve en creatieve cadeaus die de geest prikkelen, onze selectie is met liefde en aandacht samengesteld en we hopen natuurlijk dat de jongen ontzettend zal genieten van deze dag!

De beste cadeaus voor een jongen die communie doet

Het communiefeest is voor een kind op zich al een spannende dag. Er gebeurt echt vanalles op die dag, misschien mag hij wel een stukje voorlezen in de kerk en zijn de ouders daar maar wat trots op! Dat kan ik mij voorstellen. Bij mijn oudste was dat het geval en god wat was ik trots!

Probeer bij het cadeau niet alleen stil te staan bij deze dag maar ook bij het kind. Het is natuurlijk fantatisch om een kinderbijbel te geven, maar bedenk je dat als hij van 10 tantes en ooms een bijbel krijgt, hij niet heel gelukkig zal zijn. Daarom staan hieronder cadeaus waar hij zeker blij van zal worden!

kommetje ter felicitatie van de communie van een 6 jarige jongen

1. Buitenspeelgoed

Op zoek naar het perfecte avontuurlijke cadeau voor een jongen dat zijn communie doet? Dan is buitenspeelgoed altijd goed! Denk hierbij bijvoorbeeld aan knikkers, een step of een diabolo. Hiermee kan hij zich uren (samen met zijn vrienden) vermaken! Het is heerlijk om de jonge gasten lekker buiten te zien ravotten. Als ik eerlijk ben, zien we dat toch veel liever dan dat ze uren achter een tablet zitten!

2. Playmobil & Lego

Playmobil of Lego zijn echte klassiekers. Het blijft altijd razend populair. Of het nu gaat om het bouwen van de Millenial Falcon (let op, die is heel duur!) of een leuke snelle auto in elkaar zetten, met Playmobil of Lego kan het. Dit soort cadeaus staan garant voor uren bouwplezier. Wil je in het katholieke thema blijven? Denk dan eens aan de Ark van Noach!

3. Bordspellen

Wist je dat bordspellen een fantastisch cadeau zijn voor kinderen die de leeftijd hebben waarin ze communie doen? Bordspellen leren niet alleen heel veel over winnen en verliezen, maar ook tegen je verlies kunnen! Als ik hier weleens een spelletje speel en toevallig een keer win (gebeurt niet vaak) dan kan het weleens voorkomen dat er iemand huilend naar boven rent! Nu is dat natuurlijk niet echt de bedoeling, want meest van de tijd is het gewoon heel leuk en gezellig om samen een spelletje te spelen! Op zoek naar iets voor uren speelplezier? Denk dan dus zeker eens aan een bordspel.

4. Verkleedkleding

De fantasie de vrije loop laten. Het is heerlijk om te doen en als kind doen we het vaak. We verliezen dit helaas maar al te vaak als we ouder worden. Dus hoe leuk is het om de jongen verkleedkleding te geven? Verkleed als arts of als Piet (of als spiderman, of zorro bijvoorbeeld). Hij waant zich in een compleet andere wereld. Even weg van alles en iedereen en de wildste avonturen beleven. Heerlijk toch!?

5. Kinderfiets

Een fiets blijft een heel leuk cadeau om te kunnen geven aan het kleine (maar toch al grote) mannetje. Je geeft namelijk niet alleen een fiets, je geeft ook een stukje vrijheid, snelheid en gevaar. Dat is precies wat de meeste jongens van die leeftijd nodig hebben!

6. Hoverboards & Space scooters

Hoewel hoverboards en space scooters misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt bij een communie cadeau, is dit ook wel de spanning en sensatie waar veel jongens op zitten te wachten! Deze gadgets zijn niet alleen super cool, maar helpen kinderen ook ontdekken wat ze leuk vinden (en ze spelen er vaak ook nog eens lekker buiten mee). Misschien ontdekt hij wel dat hoverboards heel leuk zijn en gaat hij daarna skateboarden. Geef jij hem het cadeau wat hem de nieuwe Tony Hawk maakt? Je weet het maar nooit. Dat wil je toch op je geweten hebben?

7. Puzzels

Als we het over echte klassiekers hebben dan kunnen we niet om puzzels heen. Puzzels zijn fantastisch voor de ontwikkeling van een kind en daarom staan ze hier. Het zorgt voor speelplezier, maar ook een voldaan gevoel zodra de puzzel af is. Je kunt bijvoorbeeld een puzzel cadeau doen van zijn favoriete auto of misschien heeft hij een favoriet dier? Op het communiefeest sla jij de plank in ieder geval niet mis met een leuke puzzel.

8. Creatieve cadeaus

Voor de echte creatievelingen onder ons zijn er natuurlijk ook cadeaus. Met onderstaande cadeaus kunnen ze bijvoorbeeld alles leren over mensen schminken, armbandjes maken, of leren hoe ze goed moeten vouwen! Weet wel dat het vouwboek een opstapje is naar rondvliegende vliegtuigen door de woonkamer heen. Heel erg leuk natuurlijk! Weet wel dat ik je gewaarschuwd heb ;).

9. Hot Wheels

Hotwheels zijn altijd een hit. Ook bij jongens die net hun communie hebben gedaan. Veel jongens sparen ze al van jonge leeftijd (of zijn als ze 6 a 7 jaar zijn dus net begonnen). Als je dit weet, dan is een nieuwe Hot Wheels auto natuurlijk hét cadeau waar je mee aan wilt komen. Zo maak je deze speciale dag nog specialer!

10. (Voorlees)boeken

Voorlezen is niet alleen een fijne activiteit om samen te doen, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Waarom geef je geen leuk boek cadeau? Misschien een avonturenboek met stoere piraten of een grappig boek over dieren. Wie weet ontdekt hij wel zijn nieuwe favoriete hobby: lezen!

Ook (voorlees)boeken mogen natuurlijk niet ontbreken in deze reeks. Voorlezen (of lezen) is een ontzettend leuke activiteit om samen te doen. Dit helpt enorm bij het leren lezen van kinderen, maar geeft ook de mogelijkheid om de band te versterken met elkaar. Samen beleven jullie de wildste avonturen! Gaan jullie samen Speuren in het Dinobos?