Babyshower cadeaus: 13 fantastische cadeaus om te geven

Een babyshower is een mooi moment voor iedere moeder. Nog voor de bevalling wordt ze helemaal in het zonnetje gezet. Deze dag draait echt om haar! Het is een dag met veel emoties, veel blijdschap en misschien ook wel een traan (puur door de hormonen natuurlijk). Nu horen cadeautjes er bij een babyshower natuurlijk wel een klein beetje bij! Maar goed, de vraag blijft dan altijd: wat koop je voor een babyshower? Koop je iets met een groep of doe je het individueel? En ga je dan voor kleertjes, een massage speciaal voor de mama of voor een hydrofiele doek? Hieronder proberen we je in ieder geval op weg te helpen deze keuze te maken. Hieronder vind je namelijk informatie over waar op te letten en 13 fantastische babyshower cadeaus om te geven!

Stappenplan voor het vinden van het perfecte babyshower cadeau

Alvorens je naar de winkel rent en meteen het meest schattige cadeautje uitzoekt, is het wellicht handig om wat zaken te overwegen of in het achterhoofd te houden. Zo ben je er (bijna) van verzekerd dat je met een leuk cadeau komt wat écht gewaardeerd wordt en waar de mommy to be als haar kind heel blij mee gaat zijn.

Bepaal of je voor een individueel of gezamenlijk babyshower cadeau gaat

Bij het vinden van het perfecte babyshower cadeau, moet je eerst bepalen of je individueel of samen met vrienden en/of familieleden een cadeau wilt geven. Beide opties kunnen leuk zijn. Door een individueel cadeau te geven kun je het cadeau echt persoonlijk maken. Iets wat afgestemd is op de jarenlange vriendschap die je hebt bijvoorbeeld.

Een gezamenlijk cadeau kan ook zeker de moeite waard zijn! Zo kun je allemaal een bedrag inleggen en hier een groter of duurder cadeau voor kopen. Ook kunnen jullie er voor kiezen om een kraammand te maken (hierover later meer). Het belangrijkst is om even te overleggen met degene die naar de babyshower gaan. Zo weet je zeker dat je allemaal op dezelfde golflengte zit!

Vraag naar de cadeauwensen van de aanstaande moeder

Het is iets wat soms nog weleens wordt vergeten, maar iets wat zeker de moeite waard is: vraag de aanstaande moeder (ouders) wat ze graag zou willen krijgen als babyshower cadeau. De mama in spé weet vaak namelijk dondersgoed wat ze nodig heeft of graag zou willen hebben. Misschien aast ze al lang op een specifiek product en ben jij degene die dat haar kan geven. Geweldig toch? Door aan haar te vragen wat ze graag zou willen krijgen weet je zeker dat je een cadeau koopt wat op dat moment perfect bij haar en haar baby past.

Overleg wie welk cadeau geeft

Ik geef het eerlijk toe: dit is bij ons weleens mis gegaan. We waren op een babyshower van een vriendin en ze was één van de eerste die een kindje kreeg. Zonder te overleggen of zonder dat we het van elkaar wisten, gingen wij (haar 6 vriendinnen) uit shoppen om het meest fantastische cadeau te scoren. Wat gebeurde er? Je raad het al, we zaten daar met 3, ja ik maak geen grapje, 3 dezelfde cadeaus! Gelukkig leverde het veel hilariteit op en kunnen we er nu nog steeds om lachen.

We hebben er in ieder geval wel van geleerd en vanaf toen zijn we gewoon met elkaar gaan overleggen. Het is namelijk zowel makkelijk als iedereen een individueel cadeau geeft als voor een groepscadeau. Weet je meteen wat iedereen wil!

Kijk uit met het cadeau doen van babykleding Met Babykleding

Babykleding is een ontzettend populair cadeau voor de babyshower, maar niet altijd even handig om te geven. Het is namelijk erg lastig om de juiste maat of stijl te kiezen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als ze er specifiek om vraagt of je kent haar uitgesproken stijl zo goed dat je het kan dromen, dan is het natuurlijk geen enkel punt! Weet zeker dat de ouders het op prijs stellen. Dat is wat ik ermee wil zeggen. Overweeg dus goed of babykleding het beste cadeau is op dat moment.

Liever geen cadeaus voor ‘later’

Het is beter om weg te blijven bij cadeaus voor later. Natuurlijk zit hier een nuance in en maakt een paar maanden niet zoveel uit. Neem bijvoorbeeld voorleesboekjes of babyspeelgoed. Daarvan kan het leuk zijn als het kindje er een aantal maanden na de geboorte mee kan spelen. Probeer echter wel weg te blijven van cadeaus die pas een aantal jaar laten kunnen worden gebruikt (denk aan speelgoed voor oudere kinderen bijvoorbeeld).

Bewaar het aankoopbewijs

Dit klinkt misschien een beetje suf, maar het kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld het cadeautje wil ruilen. Heb je misschien toch schrik dat iemand hetzelfde cadeautje heeft gekocht of vraag je je een klein beetje af of de ouders dit zelf al hebben? Dan is het bonnetje bewaren zeker slim om te doen. Het zou natuurlijk zonde zijn als het cadeautje niet wordt gebruikt.

13 Babyshower Cadeau Ideeën

foto van luiers voor een luiertaart

Een luiertaart

Een luiertaart is een creatief en praktisch babyshower cadeau. Je kunt het zelf maken door stapels luiers te vormen en te versieren met linten, speelgoed en andere babyartikelen. Een luiertaart is geschikt voor zowel jongens als meisjes en kan worden aangepast aan de voorkeuren van de ouders.

Een voorleesboekje

Een voorleesboek is een geweldig cadeau-idee om de liefde voor lezen en verhalen bij de baby te stimuleren. Kies een klassiek voorleesboek of een modern boek met mooie illustraties. Je kunt zelfs een gepersonaliseerd boekje laten maken met de naam van het baby.

Een cadeaubon voor een fotoshoot of massage voor de kersverse moeder

Waardebonnen voor een fotoshoot of een ontspannende massage voor de moeder kunnen een zeer gewaardeerd babyshower cadeau zijn. Dit geeft de mogelijkheid om unieke herinneringen vast te leggen en helpt de moeder om zichzelf te verwennen en te ontspannen na de geboorte.

Invulbabyboek

Een invulbabyboek is een leuk en persoonlijk cadeau waarin ouders de mijlpalen en herinneringen van hun baby kunnen vastleggen. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zodat je er een kunt kiezen die het beste bij de ouders past.

Babyshower gastenboek

Een babyshower gastenboek is een leuke manier voor gasten om hun wensen en advies voor de aanstaande ouders achter te laten. Dit kan een mooie herinnering zijn voor later en kan worden aangepast aan het thema van de babyshower.

foto van een mand als voorbeeld voor een kraammand cadeau

Een kraammand

Een kraammand is een mand gevuld met allerlei nuttige en leuke spulletjes voor de baby, zoals luiers, kleertjes, knuffeldoekjes en speelgoed. Door een kraammand als babyshower cadeau te geven, zorg je ervoor dat de ouders alles hebben wat ze nodig hebben tijdens de eerste weken na de geboorte van hun baby.

Baby mijlpaalkaarten

Baby mijlpaalkaarten zijn een leuk idee om de belangrijke momenten in het leven van de baby vast te leggen, zoals de eerste lach, het eerste tandje en de eerste stapjes. Ouders kunnen deze kaarten gebruiken om foto’s te maken en de mijlpalen te herdenken.

Babyspeelgoed

Bij het kiezen van babyspeelgoed is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd en ontwikkelingsfase van de baby. Voor de eerste maanden zijn rammelaars, bijtringen en knuffeldoekjes geschikt. Vermijd dubbele cadeaus door bij de ouders na te gaan welk speelgoed ze al hebben.

Hydrofiele doeken

Hydrofiele doeken zijn onmisbaar voor elke ouder en een praktisch babyshower cadeau. Ze zijn zeer absorberend en kunnen worden gebruikt als handdoek, spuugdoek, dekentje of zelfs als zonwering. Kies hydrofiele doeken in leuke kleuren en patronen die passen bij de smaak van de ouders.

Kledingsetjes

Kledingsetjes zijn altijd een goed idee voor een babyshower cadeau, maar zorg ervoor dat je rekening houdt met het geslacht van de baby, de seizoenen en de voorkeuren van de ouders. Het is handig om kleding in verschillende maten te kopen, zodat de baby altijd iets heeft om te dragen naarmate hij of zij groeit.

Babyfoon

Een babyfoon kan een zeer nuttig en gewaardeerd babyshower cadeau zijn, vooral voor ouders die hun baby graag in de gaten houden terwijl ze in een andere kamer zijn. Er zijn verschillende soorten babyfoons beschikbaar, zoals audio-, video- en bewegingsmonitoren, dus kies degene die het beste past bij de behoeften en wensen van de ouders.

Een mama “overlevingspakket”

Een mama overlevingspakket is een geweldig babyshower cadeau om de moeder een beetje extra liefde te tonen. Vul een mandje met goodies zoals verzorgingsproducten, snacks, tijdschriften, een comfortabele pyjama en andere verwennerijen die haar kunnen helpen ontspannen tijdens de eerste weken met de baby.

vader met zijn pasgeboren kindje

Een leuk babyshower cadeautje voor de vader

Een leuk babyshower cadeautje voor de vader willen we toch even benoemen. Natuurlijk is het zo dat de dag geheel in het teken staat van de mama. Maar hoe leuk is het en hoe verrast zou hij zijn als je ook een kleinigheidje hebt voor de toekomstige papa? Dit hoeft zeker geen overlading aan cadeaus te zijn (het gaat tenslotte om de moeder), maar wellicht kun je afspreken om met elkaar ook iets kleins te halen voor de daddy to be.

Een leuk cadeautje voor de vader is gegarandeerd een succes. Hij verwacht het namelijk helemaal niet en zal overdonderd zijn door het feit dat jullie op deze speciale dag toch ook even aan hem hebben gedacht! Wat kun je dan kopen voor de papa? Hieronder wat kleinigheidjes die het altijd goed doen.

  • Een gepersonaliseerde rompertje: Laat een rompertje bedrukken met een leuke tekst (zoals: “Mijn vader is een superheld”) of afbeelding die bij de vader past. Denk bijvoorbeeld aan een cartoon van zijn favoriete sport of een quote uit zijn favoriete film. Zo zal hij zeker iedere keer met een lach het rompertje aantrekken bij z’n kindje!
  • Een draagzak of draagdoek: Veel vaders vinden het fijn om hun baby dicht bij zich te dragen. Een draagzak of draagdoek is dan ook een praktisch en mooi cadeau. Kies er één uit in een kleur of patroon waarvan je denkt dat de vader het mooi zal vinden.
  • Een boek over vaderschap: Er zijn verschillende boeken geschreven over vaderschap en hoe je de beste vader kunt zijn. Een boek zoals ‘Papa worden voor Dummies’ kan de aanstaande vader helpen zich voor te bereiden op zijn nieuwe rol. Daarnaast zorgt het gegarandeerd voor een lach!
  • Een ‘papa survival kit’: Stel een pakket samen met items die de aanstaande vader nodig zal hebben tijdens de eerste maanden met de baby. Denk bijvoorbeeld aan luiers, vochtige doekjes, billencrème, een thermometer, een speen en meer. Vergeet niet een grappig ‘handleiding’ toe te voegen.
  • Een gepersonaliseerde sleutelhanger: Laat een sleutelhanger graveren met de naam van de baby of de geboortedatum. Zo heeft de vader altijd een tastbare herinnering aan zijn kind bij zich.

Dit zijn wat kleinigheidjes die er zeker weten voor gaan zorgen dat ook hij een topdag heeft!