Cadeautips voor een baby van 0-6 maanden

Heb je je al eens afgevraagd wat een goed cadeau zou zijn waar een baby van 0 tot 6 maanden zich uren mee vermaakt? Of ben je uitgenodigd voor een kraambezoek en heb je geen idee wat voor een cadeau je voor de baby zou moeten uitkiezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben hier namelijk een mooi overzicht gemaakt van leuke cadeaus die je kunt kopen voor een baby van 0-6 maanden.

Bij een goed cadeau voor een pasgeboren baby kun je denken aan bijvoorbeeld een zachte knuffel, een speelgoedje dat geluid maakt of bijvoorbeeld een set aan bijtringen. Weet je niet precies welke je zou moeten hebben? Kijk dan snel hieronder!

Waar moet je op letten bij cadeau voor baby?

Bij het kopen van een cadeau voor een baby van 0 tot 6 maanden is het belangrijkste dat je in je achterhoofd houd hoe oud het kindje echt is. Wat er op dit moment qua ontwikkeling met hem of haar gebeurd en in welke fase ze dus zitten. Op die manier kun je goed bepalen welk cadeau onwijs leuk is voor een baby en welke eigenlijk nog te hoog gegrepen is. Hieronder vind je daarom per aantal maanden cadeautips die zijn toegespitst op waar de baby op dat moment iets aan heeft. Dat maakt het wel zo leuk voor zowel de ouders als de baby!

Cadeautips voor 0 Maanden

Bij een pasgeboren baby van nog maar 0 maanden zijn er verschillende soorten cadeaus die je kunt overwegen om te geven. Je kunt eigenlijk niet mis gaan als je voor een cadeau gaat waarbij de focus ligt op het stimuleren van de zintuigen en het ontdekken van de wereld om hen heen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende cadeaus die heel goed geschikt zijn om te geven aan een baby die nog maar net op de wereld is.

Knuffels

Knuffels zijn geweldig cadeaus voor pasgeboren baby’s. Ze bieden comfort en zijn perfect om in het wiegje of ledikantje te leggen. Kies bijvoorbeeld voor zachte knuffels, zoals de volgende:

 • Een knuffeldoekje, perfect voor baby’s om mee te knuffelen en te slapen.
 • Een pluchen dierenknuffel, zoals een konijntje of beertje.

Rammelaars

Rammelaars zijn kleine speeltjes die geluid maken als je ze schudt. Ze zijn ideaal voor het stimuleren van de zintuigen van de pasgeboren baby. Overweeg bijvoorbeeld:

 • Een stoffen rammelaar met verschillende texturen en kleuren.
 • Een houten rammelaar, een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief.

Babygyms

Babygyms zorgen voor urenlang speelplezier en helpen bij de ontwikkeling van de baby. Ze bevatten verschillende elementen die de motorische vaardigheden en zintuigen van je baby stimuleren. Enkele opties zijn:

 • Een kleurrijke babygym met afneembare speeltjes om mee te spelen.
 • Een opvouwbare en draagbare babygym, handig voor onderweg.

Muziekmobielen

Muziekmobielen zijn een uitstekend cadeau voor de vermaak en ontspanning van je baby (en soms zelfs voor de ouders!). Ze kunnen boven het bedje of de box worden opgehangen en spelen zachte melodieën af. Overweeg bijvoorbeeld:

 • Een muziekmobiel met zachte pluchen figuurtjes, zoals sterren en maantjes.
 • Een muziekmobiel met afneembare speeltjes, zodat ze later ook los gebruikt kunnen worden.

Jouw cadeaukeuze zal niet alleen jouw pasgeboren baby plezier bezorgen, maar ook zijn of haar ouders, die de zorgvuldige selectie en gedachte achter het geschenk zullen waarderen. Dit zijn slechts enkele van de vele cadeau-opties voor een baby van 0 maanden.

Cadeautips voor baby’s van 1 Maand

Een cadeau voor een jongetje of meisje van 1 maand oud is net even anders als die van 0 maanden. De focus voor deze cadeaus ligt vaak nog wel op het stimuleren van de zintuigen en het ontdekken van de wereld om hen heen, maar dan met net even andere cadeautjes. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een knisperboekje, sensorisch speelgoed of speelgoed om leuk mee te spelen in bad! Voor al deze opties hebben wij hieronder in ieder geval een aantal mooie cadeaus op een rijtje gezet.

Knisperboekjes

Knisperboekjes zijn een geweldig cadeau voor een baby van 1 maand oud. Ze stimuleren namelijk de zintuigen van het kleintje door het knisperende geluid dat het boekje maakt wanneer de baby er bijvoorbeeld in knijpt. Bovendien bevatten de boekjes vaak felle kleuren en leuke afbeeldingen, die de aandacht van de baby trekken. De baby zal er niet alleen plezier aan beleven maar zich ook spelenderwijs ontwikkelen.

Sensorisch Speelgoed

Bij het kiezen van een cadeau voor een baby van 1 maand is sensorisch speelgoed ook een uitstekende optie. Dit speelgoed combineert verschillende texturen, kleuren en geluiden die de ontwikkeling van de zintuigen van het kleine jongetje of meisje stimuleren. Een paar voorbeelden van sensorisch speelgoed zijn zachte rammelaars, knuffels met verschillende texturen en kleurrijke muziekmobielen.

Badspeelgoed

Badderen is een belangrijk moment voor de baby en de ouders. Naast een rustig (of spetterend) moment met elkaar, is het ook een geweldige kans om meteen wat leuke badspeeltjes te introduceren. Badspeelgoed zoals eendjes, zeepaardjes en vissen kunnen de baby’s aandacht trekken en ze vermaken terwijl ze in het water spetteren.

Kortom, bij het zoeken naar het perfecte cadeau voor een baby van 1 maand oud, houd rekening met knisperboekjes, sensory speelgoed, badspeelgoed en bijtringen. Deze items zullen niet alleen plezier brengen aan jouw kleintje, maar zullen ook hun ontwikkeling ondersteunen.

Cadeautips voor baby’s van 2 Maanden

Muziekdoosjes/knuffels voor het slapen gaan

Heb je de horrorverhalen over babies die niet willen slapen en de ouders uren wakker houden weleens gehoord? Wellicht is dit dan een heel mooie oplossing voor de kleine. Een muziekdoosje of een muziekknuffel, kan ervoor zorgen dat het kleintje heel rustig in een heerlijke slaap gaat. Dat is heerlijk voor de baby en fantastisch voor de ouders! Hieronder vind je onze favorieten.

Knijpbeestjes/armbandjes/sokjes

Met een knijpbeestje (of bijvoorbeeld knuffel met een belletje erin) kun je de aandacht van een baby trekken en kunnen ze zichzelf leuk vermaken. Ook zijn er armbandjes en sokjes beschikbaar met een geluidje erin zodat als de baby met volle overtuiging rammelt, er een leuk geluid uit komt! Het gegiechel van het kleine menneke of meisje om het geluid zul je als ouder nooit meer vergeten. Een heel leuk cadeau dus!

(muziek) mobiel

Een mobiel (met of zonder muziek) is ook voor een baby van 2 maanden nog steeds een heel leuk cadeau. De ‘show’ die ze door deze bewegende figuurtjes, kleuren en muziekjes krijgen zijn heerlijk om naar te kijken en de zintuigen te prikkelen. Daarnaast helpt het de baby ook bij zijn of haar ontwikkeling. Nog steeds een heel leuk cadeau om te geven dus!

Cadeautips voor baby’s van 3 maanden

Bijtspeeltjes

De eerste tandjes van de baby kunnen al doorkomen als hij of zij 4 maanden oud is. Tanden die doorkomen doet natuurlijk zeer! En daarom zijn er speciale Bijtspeeltjes ontwikkeld. Deze bijtspeeltjes zijn een heel mooi cadeau omdat ze de pijn kunnen verzachten van de tanden die doorkomen en het tandvlees masseren. We geven deze optie alvast omdat je niet met zekerheid kunt zeggen wanneer de tandjes doorkomen. Je kunt dus maar beter voorbereid zijn!

Speelgym

Wanneer de baby rond de 3 maanden is, is het verstandig om te beginnen met een speelgym (ook wel babygym genoemd. Rond de leeftijd van 3 maanden gaat de baby namelijk met enorme sprongen vooruit en wordt hij of zij alsmaar bewegelijker en sterker. Daarnaast is het voor de ouders ook mooi om te zien dat het kleine menneke of meisje steeds bewuster wordt van de wereld om zich heen en handen en voeten zijn dan het eerste wat de baby tegen komt. Een speelgym is daarom een ideaal cadeau!

Muziekspeeltjes

Nu de baby bijna 3 maanden is, maakt ook muziek meer en meer indruk. Ze worden echt al een stuk meer bewust van de wereld om zich heen (van hun eigen armen en benen bijvoorbeeld, maar dus ook van de omgeving). Hierop kun je leuk inspelen door een cadeau te geven waarbij muziek op de voorgrond staat. Zo komt een baby ook daar al vroeg mee in aanraking!

Knijpbeesten, knisperbeesten, beesten met belletjes en frutsels

Wie vind knijpbeesten/knisperbeesten of beesten met belletjes en frutsels nu niet leuk? Precies! Voor het kind is het heerlijk om bezig te zijn met sensorisch speelgoed. Voor de ouders is het een mooi iets om hun kind zo te zien spelen, lachen en ontdekken. Zeker nu de baby meer en meer bewust wordt. Omdat het voor zowel ouder als baby zo ontzettend leuk is, wilde we deze knijpbeesten toch nog eens hier herhalen als cadeau.

Cadeautips voor baby’s van 4 maanden

De ontwikkeling bij een baby gaat hard. Je ziet het misschien niet altijd, maar iedere maand komen er weer nieuwe dingen bij die de baby leert. Bij 4 maanden is dat bijvoorbeeld:

 • Spelen met zijn handjes en voeten
 • Naar objecten graaien
 • Diepte zien
 • Volgen met zijn ogen zonder hoofd te draaien

Dat zijn heel veel mooie dingen! En hier kun je dan ook gelijk gebruik van maken bij het uitzoeken van het perfecte cadeau. Hieronder vind je weer 3 mooie cadeautips voor een baby van 4 maanden.

De Babygym

We hebben de babygym wel vaker voorbij zien komen, maar zeker op de mooie leeftijd van 4 maanden is de babygym een heel goed cadeau. Omdat de baby begint te spelen met handjes en voetjes en echt naar objecten gaat graaien, is het fantastisch voor een kind om een babygym boordevol fantastische elementen boven zich te hebben.

Zachte blokken

Voor het kleine menneke of meisje dat overal naar grijpt, zijn zachte blokken natuurlijk fantastisch! Ik weet nog wel dat mijn kinderen echt helemaal verzot waren op deze zachte blokken. Ermee spelen, in de mond stoppen, zo hard mogelijk weggooien… Je kon het zo gek niet noemen of ze deden het. Een prachtig cadeau dus voor een kind van 4 maanden!

Knuffels

We hebben ze al even benoemd bij een baby van 0 maanden, maar zeker ook voor een baby van 4 maanden is een knuffel een heerlijk cadeau. Alles wat de baby namelijk in zijn handjes kan houden is welkom. Het kan een gevoel van veiligheid geven maar ook weer een stukje van de ontwikkeling stimuleren. Hieronder vind je de meest zachte knuffels die leuk zijn voor de kleine meid of jongen. Hierbij is gelet op het feit dat het geen kleine onderdelen heeft. Zo weet je zeker dat de knuffels veilig zijn voor de baby.

Cadeautips voor een baby van 5 maanden

Wat gaat de tijd toch hard! Het kleintje wordt al langzaam een grote jongen of meid en is alweer 5 maanden! Ook op die leeftijd gaat de ontwikkeling nog hard. De baby begint steeds meer controle te krijgen over zijn of haar lichaam en kan steeds beter communiceren. Met die zaken in het achterhoofd hebben we weer een aantal leuke cadeaus geselecteerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een activity center, een zachte bal of een leuk muziekdoosje? Alle drie staan ze garant voor urenlang speelplezier!

Activity center

Met een leuke activity-center ontwikkelt de baby spelenderwijs zijn cognitieve en motorische vaardigheden. Een activity-center kan een baby urenlang plezier aan beleven. Of het nu fleurige kralenspiralen, speelsets of kubussen zijn, activity-centers bieden uitdagende opdrachten die blijven boeien: draaien, schuiven, sorteren, passen, meten en coördineren.

Zachte ballen

Zoals bij de zachte blokken ook het geval is, vinden baby’s het fantastisch om te spelen met zachte ballen. Ook hier wordt vaak hard mee gegooid door de kamer heen en tekent dan een mooie lach op het schattige gezichtje. Wel even uitkijken voor de vazen en glazen in de kamer.

Muziekdoosje/muziek knuffel

Het zachte geluid van het muziekdoosje kan de baby kalmeren en helpen bij het in slaap vallen. Daarnaast kan het muziekdoosje de baby ook helpen bij het ontwikkelen van de tastzin en de hand-oog coördinatie. Wanneer de baby het muziekdoosje vastpakt en ermee speelt, kan het bijdragen aan de ontwikkeling van de fijne motoriek van de baby. Bovendien kan het muziekdoosje de baby helpen bij het ontwikkelen van het geheugen en het herkennen van geluiden en melodieën.

Cadeautips voor een baby van 6 maanden

Bij een baby van 6 maanden kan er al wat meer. De baby is zich meer bewust van zichzelf en van zijn of haar omgeving. Hier passen dan ook net andere cadeaus bij. Zo is voor een baby van 6 maanden een stapeltoren bijvorbeeld heel leuk om mee te spelen. Maar daarnaast zijn bijvoorbeeld badboekjes ook heel erg in trek. De laatste cadeautip die we straks aan je willen laten zien is de loopstoel. Baby’s gaan daadwerkelijk pas lopen tussen de 8 en 15 maanden, maar een loopstoel geeft ze een klein voorproefje van deze vrijheid! toen ik mijn jongste rond die leeftijd in een loopstoel zette, zag ik een enorme lach op z’n gezicht! Succes gegarandeerd dus!

stapeltorens

Het speelgoed voor een kindje van 6 maanden oud is vooral gericht op zijn of haar ontwikkeling. En dan de hand-oog coördinatie wel te verstaan. Hieronder valt stapelen ook zeker en daarom is dit een leuke en uitdagende activiteit voor hem of haar! Hieronder onze favorieten.

Badboekjes

Heb je ooit weleens van bad boekjes gehoord? Het zijn, zoals de naam al doet vermoeden, boekjes die je in bad kunt lezen (tussen het spetteren door). Dit kan een geweldig rust moment zijn voor zowel de ouder als de baby. Ook kunnen het fantastische water avonturen zijn die je kunt uitspelen in het water met de verschillende speelgoedjes! Kortom, bad boekjes zijn een heel mooi cadeau.

Loopstoelen

Zoals we in het intro stukje van deze sectie al zeiden, gaat een kind van 8 tot 15 maanden normaal gesproken pas beginnen met zijn of haar eerste stappen zetten. Maar, dat wil niet zeggen dat voor die tijd geen enkele stap gezet kan worden. Door gebruik te maken van een loopstoel, krijgt een kindje toch al wat vrijheid en de eerste aanraking met echt lopen. Dat gun je het kleintje toch?

Budget en Bestellen

Het maken van de perfecte keuze voor een babycadeau binnen jouw budget en in de gewenste leeftijdsgroep kan soms lastig zijn. Gelukkig zijn er enkele manieren om je te helpen bij het vinden van het ideale cadeau voor baby’s van 0-6 maanden.

Besteld en online winkelen: Een uitstekende plek om te beginnen met winkelen voor babycadeaus is online bij websites zoals bol.com. Hier kun je gemakkelijk de beschikbare opties verkennen en filteren op categorie zoals knuffels, badspeelgoed, babykleding, interactief speelgoed, babyprojectors, babyboekjes en babygyms. Bovendien kun je met online winkelen vaak profiteren van snelle en makkelijke thuislevering, evenals diverse afhaalpunten in Nederland en België.

Budget: Houd rekening met je budget bij het zoeken naar babycadeaus. Je kunt vaak de prijs filteren bij online winkels, zodat je alleen de opties ziet die binnen jouw budget passen. Er zijn zowel betaalbare als luxere opties voor babycadeaus, dus ongeacht je budget vind je vast iets dat aan de behoeften en wensen van jou en de ontvangers voldoet.

Filteren op categorie: Om het je gemakkelijk te maken, kun je filteren op categorie om direct naar de soort cadeaus te gaan die voor de gekozen leeftijd en interesses passen. Denk aan speelgoed voor motorische ontwikkeling, educatief speelgoed, zachte knuffels of leesboekjes om naar te kijken en te luisteren.

Populaire merken en series: Houd bij het winkelen rekening met populaire merken en series die baby’s en ouders leuk vinden. Zoek naar producten van VTech Baby, Mickey Mouse, Fisher-Price Newborn en meer om een cadeau te vinden dat aansluit bij de favorieten van de baby.

Met deze tips kun je vol vertrouwen winkelen en het perfecte babycadeau vinden voor elke leeftijd tussen 0 en 6 maanden. Met een beetje planning en onderzoek heb je binnen de kortste keren een geweldig cadeau in handen om te geven tijdens een babyborrel, verjaardag of gewoon zomaar. Succes met je zoektocht!